Οι αμερικανοί αγρότες πατάτας δίνουν δωρεάν τη παραγωγή τους

Στην Ουάσιγκτον, ένα δισεκατομμύριο κιλά πατάτας κάθονται σε αποθήκες που συνήθως θα ήταν κενές πριν από τη συγκομιδή του Ιουλίου, δήλωσε η Επιτροπή St.

Η παροχή φαγητού είναι ένα μόνο παράδειγμα για το πώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο προσαρμόζονται στο στέλεχος που έχει επιδείξει η πανδημία κοραναϊού στις αλυσίδες εφοδιασμού, καθώς τα εστιατόρια, τα σχολεία και τα ξενοδοχεία κλείνουν. Με την άνοδο της ανεργίας, η ζήτηση από τις τράπεζες τροφίμων αυξάνεται γρήγορα την ίδια στιγμή που οι αγρότες έχουν λιγότερα καταστήματα για να πουλήσουν τις καλλιέργειές τους.

Στην Ουάσινγκτον, η Νο. 2 πολιτεία καλλιέργειας πατάτας μετά το Αϊντάχο, ένα δισεκατομμύριο λίβρες πατάτας από ρουστίκ, που συνήθως μεταποιούνται σε πατάτες τηγανιτές και καστανές καστανιάς, κάθονται σε αποθήκες που συνήθως θα αδειάζονταν πριν από τη συγκομιδή του Ιουλίου, είπε.

Αντ 'αυτού, ο οργανισμός μοιράζει το πλεόνασμα δωρεάν σε καφέ σάκους, 100.000 λίρες κάθε φορά. «Όλοι στην Ουάσιγκτον θα έπρεπε να τρώνε περίπου 500 κιλά πατάτες από τώρα έως τις 4 Ιουλίου για να ξεκαθαρίσουν αυτόν τον αγωγό», δήλωσε ο Brandy Tucker, διευθυντής μάρκετινγκ της επιτροπής.

Περίπου το 90% των πατατών της Ουάσιγκτον υποβάλλονται σε επεξεργασία για υπηρεσίες τροφίμων, σχεδόν το ήμισυ για τις διεθνείς αγορές. Οι παραγωγοί πατάτας στην Ευρώπη αντιμετώπισαν επίσης τεράστια πλεονάσματα. Η επιτροπή προγραμματίζει περισσότερες από δώδεκα εκδηλώσεις δωρεάς έως τα τέλη Μαΐου. Αλλά ακόμη και η διανομή πατατών έρχεται με το κόστος πλύσης, συσκευασίας και αποστολής.

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ προσπαθεί να σπάσει στο βουνό των προϊόντων που δεν μπορούν να φτάσουν στους καταναλωτές. Αυτή την εβδομάδα είπε ότι θα αγοράσει επιπλέον 470 εκατομμύρια δολάρια σε τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των 50 εκατομμυρίων δολαρίων σε πατάτες για να δώσει στις τράπεζες τροφίμων.

Οι αγρότες όπως ο Adam Weber, ένας καλλιεργητής τρίτης γενιάς στο Weber Farms στο Quincy της Ουάσινγκτον, λένε ότι είναι καλύτερο να δώσετε τις πατάτες παρά να τις πετάξετε.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις