Ο Κινέζος πρέσβης απειλεί να μποϊκοτάρει τα αυστραλιανά κρασιά

Ο νέος κορονοϊός θεωρείται ότι γεννήθηκε στην Κίνα, αλλά ο Κινέζος πρέσβης υποστήριξε ότι η εμφάνισή του στην Κίνα δεν σημαίνει ότι «η προέλευση του ιού είναι κινέζικη», προσθέτοντας ότι εναπόκειται στους επιστήμονες να ερευνήσουν την προέλευσή του και όχι στους πολιτικούς.

Καθώς η Αυστραλία συμφωνεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία ζητώντας μια ανεξάρτητη έρευνα για την προέλευση και τη διάδοση του κορονοϊού στην Κίνα, ο Κινέζος πρέσβης στην Αυστραλία προειδοποίησε ότι μια τέτοια έρευνα θα μπορούσε να προκαλέσει μποϊκοτάζ προϊόντων της Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένου του κρασιού, από κινέζους καταναλωτές.

Οι αυστηρές παρατηρήσεις του Κινέζου πρέσβη Τσενγκ Τζινγκίε έπονται της πίεσης της κυβέρνησης Μόρισον που έγιναν στα τέλη Απριλίου, για έναρξη ανεξάρτητης έρευνας για την προέλευση της πανδημίας κορονοϊού.

Ο Τσενγκ Τζινγκάι δήλωσε ότι μια ανεξάρτητη έρευνα θα μπορούσε να έχει οικονομικές επιπτώσεις για την Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένου του μποϊκοτάζ των αυστραλιανών κρασιών και του τουρισμού.

"Η πρακτική διάδοσης υποψιών, διακρίσεων ή διχασμών σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο μόνο τις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση αυτής της πανδημίας", δήλωσε στην Australian Financial Review, ο Κινέζος πρέσβης.

«Εναπόκειται στους ανθρώπους να αποφασίσουν. Ίσως το κοινό να αναρωτηθεί "Γιατί πρέπει να πίνουμε αυστραλιανό κρασί; Ή να φάμε βοδινό Αυστραλίας; " ανέφερε, πυροδοτώντας φόβους ότι οι παρατηρήσεις του θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τις εισαγωγές αυστραλιανού κρασιού στην Κίνα εάν η κυβέρνηση του Μόρισον ακολουθήσει αυτό που ο κ. Τσενγκ αποκαλεί "επικίνδυνο" μονοπάτι.

Η Κίνα είναι σήμερα η πιο ελκυστική και επικερδής αγορά για τα αυστραλιανά κρασιά. Τους τελευταίους 12 μήνες που έληξαν στις 31 Μαρτίου, η Αυστραλία εξήγαγε κρασιά αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (723 εκατομμύρια ευρώ) στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τον επαγγελματικό οργανισμό Wine Australia.

 

Το αυστραλιανό κρασί θα μπορούσε να μπει σε μπελάδες

Σε περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης, η αυστραλιανή αγορά οίνου στην Κίνα θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο, γνωρίζοντας ότι η Αυστραλία εκτόπισε τη Γαλλία πέρυσι και έτσι έγινε ο κορυφαίος προμηθευτής κρασιού στη χώρα αυτή.

Οι Κινέζοι διπλωμάτες υιοθετούν πιο επιθετικό τόνο στις κατηγορίες ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος στον παγκόσμιο αγώνα κατά της εξάπλωσης του ιού λόγω των συγκαλύψεων στην Κίνα.

Πριν από την Αυστραλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία και η Γαλλία ζήτησαν επίσης μια ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Κίνα αντιμετώπισε την πανδημία.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις