ΕΕ: Εξέταση σχεδίου να βοηθήσει την Ευρώπη να εξέλθει από την κρίση και θα ψηφίσουν για τη νέα σήμανση των ελαστικών

Στήριξη της οικονομίας

Η οικονομία έχει επιβραδυνθεί απότομα λόγω της κρίσης του κορονοϊού και η ΕΕ αναζητά τρόπους για να την επαναφέρει σε τροχιά ανάκαμψης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να υποβάλει νέα πρόταση για μεγαλύτερο προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027, με στόχο την στήριξη της ανάκαμψης. Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν το θέμα με την Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Τετάρτη και θα ψηφίσουν επί του σχεδίου αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

 

Η εξεύρεση συμφωνίας για ένα χρηματοοικονομικό σχέδιο πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ απαιτεί χρόνο και είναι πιθανό να υπάρξει καθυστέρηση πριν από την έναρξη της εφαρμογής του προϋπολογισμού 2021-2027. Την Τετάρτη, οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν σχέδιο που καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει πρόταση προϋπολογισμού έκτακτης ανάγκης έως τις 15 Ιουνίου για να αποφευχθεί η διαταραχή των δραστηριοτήτων των αγροτών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των εταιρειών και των οργανισμών που στηρίζονται σε κοινοτικά κονδύλια.

Σήμανση ελαστικών

Την Τετάρτη, το ΕΚ θα ψηφίσει επί των νέων κανόνων σήμανσης ελαστικών, οι οποίοι διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές θα έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για να επιλέξουν ελαστικά εξοικονόμησης καυσίμων όταν κατά την αγορά τους.

 

Εφαρμογές ανίχνευσης Covid-19

Οι εφαρμογές για κινητά θα μπορούσαν να είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στον αγώνα κατά του Covid-19, καθώς μπορούν να συμβάλουν στην παρακολούθηση ατόμων που έχουν έρθει σε επαφή με ένα μολυσμένο άτομο. Ωστόσο, οι ευρωβουλευτές θέλουν να βεβαιωθούν ότι οι συγκεκριμένες εφαρμογές συμμορφώνονται με τους κανόνες προστασίας δεδομένων της ΕΕ. Η σχετική συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην ολομέλεια την Πέμπτη.

 

Ουγγαρία

Η κρίσης της πανδημίας του Covid-19 έφερε νέες ανησυχίες σχετικά με το κράτος δικαίου στην Ουγγαρία, καθώς η κυβέρνηση της χώρας κυβερνά με διάταγμα αορίστου χρόνου. Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την κατάσταση με το Συμβούλιο και την Επιτροπή την Πέμπτη. 

 

Επαναχρησιμοποίηση νερού

Την Τετάρτη, το ΕΚ θα ψηφίσει κανόνες που αποσκοπούν στην προώθηση της επαναχρησιμοποίησης του νερού στη γεωργική άρδευση, ώστε να μειωθεί η πίεση στα αποθέματα νερού.

 

Διαδικασία απαλλαγής

Την Τετάρτη, οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν την έγκριση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2018 από τα διάφορα όργανα και τις υπηρεσίες, στο πλαίσιο της λεγόμενης διαδικασίας απαλλαγής.

 

Κοινοβουλευτικές επιτροπές

Οι κοινοβουλευτικές επιτροπές θα συναντηθούν για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων όπως τα σχέδια της ΕΕ για την οικοδόμηση μια κυκλικής οικονομίας που βασίζεται στην επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση προϊόντων, την βιοποικιλότητα, την βιώσιμη κινητικότητα και ηθικά ζητήματα σχετικά με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις