Εορδαία: Έλληνες εργάτες γης, ζητούν σε Πύργους και Μεσόβουνο

Ελληνικά εργατικά χέρια,  ζητούν οι  Δενδροκαλλιεργητές σε Πύργους και  Μεσόβουνο Εορδαίας, προκειμένου να απασχοληθούν σε Αγροτικές εργασίες,  αρχικά  στην καρποαραίωση των Μήλων και στη συνέχεια στη συγκομιδή των Κερασιών και Μήλων.

Οι αλλοδαποί εργάτες γης, κύρια Αλβανοί, που τον  Μάιο, είτε μετακινούνταν στις περιοχές αυτές από άλλα γεωγραφικά  διαμερίσματα της χώρας, είτε κατέφθαναν από τη γειτονική χώρα, με την  απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, αφήνουν ένα τεράστιο κενό που θα πρέπει να καλύψουν Έλληνες Εργάτες.

Μάλιστα  όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος των Πύργων Δημήτρης Σαμπακίδης,  τα τρία  τελευταία χρόνια οι εκκλήσεις από πλευράς παραγωγών για απασχόληση  εργατικού δυναμικού από την ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας αποδίδουν,  ενώ, όσοι, κι εφόσον το επιθυμούν,  μπορούν να απασχοληθούν στα κτήματα, από την εποχή του κλαδέματος των δένδρων μέχρι και τον Χειμώνα με το  κλείσιμο του ετήσιου κύκλου των αγροτικών δραστηριοτήτων.

Τις αμέσως  επόμενες ημέρες σε συνεργασία των Κοινοτήτων με τους κτηματίες,  θα  δοθεί στη δημοσιότητα ένας πλήρης κατάλογος με όλα τα απαραίτητα  στοιχεία για τους ενδιαφερόμενους, ώστε να τηλεφωνούν και να  ενημερώνονται, σχετικά με το πλαίσιο της συνεργασίας. Προς το παρόν μπορούν να επικοινωνούν με τον Πρόεδρο των Πύργων Δημήτρη Σαμπακίδη  στο τηλεφωνικό νούμερο 6973735499 και με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μεσοβούνου Γιάννη Ασφαλτίδη στο 6973258094

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις