Η Corteva Agriscience επαναπροσδιορίζει την επιχείρηση σπόρων

Ο αντίκτυπος μιας συγχώνευσης μπορεί να πάρει χρόνο για να ξεδιπλωθεί. Όταν η Dow και η DuPont συναντήθηκαν και αργότερα γύρισαν την Corteva Agriscience, υπήρχαν πολλές λεπτομέρειες για να επιλυθούν. Στις 12 Μαΐου, η Corteva ανακοίνωσε την ανανεωμένη στρατηγική μάρκετινγκ σπόρων που περιλαμβάνει τον τερματισμό του ονόματος Mycogen, την κυκλοφορία μιας νέας μάρκας μόνο λιανικής - Brevant - και την εστίαση στο όνομα της Pioneer.

Ο στόχος είναι να ενισχυθεί η προσφορά της Corteva για πελάτες που αγοράζουν μέσω καταστημάτων λιανικής, ξεκινώντας από την εποχή του 2021.

«Το Mycogen σήμερα δεν είναι αυστηρά εμπορικό σήμα», λέει ο O'Connor. «Και έχουμε την ευκαιρία με την Brevant να έχουμε πραγματικά μια μάρκα που να εστιάζει αποκλειστικά στο λιανικό εμπόριο.»

Εξηγεί ότι η νέα μάρκα έχει ένα χαρτοφυλάκιο και μια δομή υποστήριξης που χτίζεται γύρω από την κάλυψη των αναγκών των πελατών λιανικής. Επί του παρόντος, περίπου το ένα τρίτο των αγροτών αγοράζουν σπόρους μέσω εμπόρου λιανικής και όχι εμπόρου σπόρων.

Σημειώνει ότι η μάρκα Mycogen θα βγει από τα ράφια και θα αντικατασταθεί με το Brevant σε καταστήματα λιανικής. «Τώρα όσον αφορά τον αντίκτυπο, θα έχουμε κάποια άτομα, παρόμοια με την πολυκαναλική δουλειά μας, [που θα δει μια αλλαγή]», λέει. «Η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων και των υπαλλήλων θα προσγειωθεί σε ένα καλό σημείο σε ένα κανάλι και μάρκα που ταιριάζει με τη στρατηγική. Οι επιπτώσεις των ανθρώπων θα είναι ελάχιστες.»

Το Brevant θα πωληθεί μέσω καταστημάτων λιανικής στο Midwest και του Eastern Corn Belt, ενώ το μη λιανικό εμπορικό σήμα στην περιοχή θα είναι Pioneer και θα υποστηρίζεται μέσω της διαδικασίας πώλησης αντιπροσώπων. Η μάρκα Brevant κυκλοφόρησε το 2018 σε εννέα χώρες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τη συγχώνευση της Dow και της DuPont. Η μάρκα θα επεκτείνει την πρόσβαση του λιανοπωλητή στη γενετική, την τεχνολογία και τα χαρακτηριστικά της Corteva και θα οδηγήσει την ανάπτυξη και τη συνεργασία με την Corteva Agriscience Crop Protection.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις