Αυστραλία: Η βροχή ενισχύει τις προοπτικές για τα γεωργικά αποθέματα

Ο υγρότερος καιρός και οι ισχυρές γεωργικές τιμές βοήθησαν τους Graincorp, Elders και Australian Agricultural Company να ξεπεράσουν τις μέτριες προσδοκίες των αναλυτών για κέρδη κατά την περίοδο των έξι μηνών έως τις 31 Μαρτίου στα κέρδη που μόλις αναφέρθηκαν.

«Οι συνθήκες της αγοράς έχουν βελτιωθεί σημαντικά, με τις εκτεταμένες βροχοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ανατολικής Αυστραλίας να παρέχουν αισιοδοξία για μια πολύ μεγαλύτερη καλλιέργεια αργότερα φέτος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Graincorp Robert Spurway στους επενδυτές αυτή την εβδομάδα.

Η γεωργική επιχείρηση ανέφερε καθαρό κέρδος κατά το πρώτο εξάμηνο από τη συνέχιση των δραστηριοτήτων των 27 εκατομμυρίων δολαρίων, μπροστά από την πρόβλεψη των 18 εκατομμυρίων δολαρίων της Macquarie, αλλά η τριετής ξηρασία των ανατολικών κρατών απέτρεψε ένα μέρισμα από το 2017-18.

Η παραγωγή σιτηρών στην Αυστραλία παραμένει πολύ χαμηλότερη από τους μακροπρόθεσμους μέσους όρους, αλλά η Graincorp δήλωσε ότι οι σημαντικές φθινοπωρινές βροχές σήμαινε ευνοϊκά επίπεδα υγρασίας του εδάφους σε μεγάλα μέρη της ανατολικής Αυστραλίας υποστηρίζουν την ευρεία φύτευση της καλλιέργειας 2020-21. Η ομάδα ανέφερε ότι έχει προχωρήσει καλά με την προσπάθεια πρόσληψης και εκπαίδευσης εποχιακών εργαζομένων για την επερχόμενη περίοδο συγκομιδής.

Η Macquarie είπε ότι όλα τα λειτουργικά τμήματα της Graincorp ξεπέρασαν τις προσδοκίες με τον όμιλο να διαθέτει έναν σταθερό ισολογισμό που παρέχει επιλογές ανάπτυξης. Ο μεσίτης αύξησε τις εκτιμήσεις κερδών ανά μετοχή 2020-21 και 2021-22 κατά 24 και 21 τοις εκατό αντίστοιχα.

Τοπικά και η γεωργία έχουν χαρακτηριστεί ως βασική υπηρεσία κατά τη διάρκεια των περιορισμών COVID-19, η οποία παρέχει στον τομέα την ασφάλεια έναντι της πανδημίας που παρατείνεται περισσότερο, καθώς οι αγρότες δεν μπορούν να συγκομίσουν καλλιέργειες που εργάζονται από το σπίτι.

Αυτή την εβδομάδα, η διαφοροποιημένη αγροτική επιχείρηση Elders είπε ότι είχε επίσης περάσει ένα δύσκολο διάστημα, με θετική προοπτική για τις χειμερινές καλλιέργειες, δεδομένου ότι η βροχή πέφτει.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις