Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου: Κοροϊδεύει τους αγρότες του Έβρου για άλλη μια φορά η κυβέρνηση

Κοροϊδεύει τους αγρότες του Έβρου για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, τονίζει σε ανακοίνωσή της για τις αποζημιώσεις σιτηρών και βαμβακιού η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα».

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι με καθυστέρηση δύο χρόνων η κυβέρνηση ανακοίνωσε αποζημιώσεις, κυριολεκτικά ψίχουλα, που θα πάρουν οι βιοπαλαιστές αγρότες του Έβρου για τις ζημιές που προκλήθηκαν στα σιτηρά από την ανομβρία και στα βαμβάκια από το πράσινο σκουλήκι το 2018. Όπως και για τους αιγοπροβατοτρόφους που ανακοίνωσε 4€/ζώο (προβατίνα ή αίγα) όταν αυτοί πούλησαν κοψοχρονιά από 1,5 έως 2,5 ευρώ το κιλό.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου:

«Οι αποζημιώσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση βρίσκονται πολύ μακριά από το να καλύψουν την απώλεια εισοδήματος που υπέστησαν οι μικρομεσαίοι αγρότες. Όταν η ζημιά στα σιτηρά από την ξηρασία έφτασε στο 55% και στο βαμβάκι από το πράσινο σκουλήκι στο 70%, τα 4,9 ευρώ στο στρέμμα που δίνει η κυβέρνηση στους σιτοπαραγωγούς και 12,6 περίπου ευρώ στους βαμβακοπαραγωγούς είναι κυριολεκτικά ψίχουλα.

Με δυο μέτρα και δυο σταθμά η κυβέρνηση επιδοτεί με τεράστια ποσά τους μονοπωλιακούς ομίλους και με ψίχουλα τους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν το πάγιο αίτημα των αγροτών για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Καμιά κυβέρνηση από το 2011 που ισχύει ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ, ενώ είχαν την υποχρέωση να καλύπτουν τον ΕΛΓΑ με 35 εκατ. το χρόνο.

Η κοροϊδία της κυβέρνησης δεν πρέπει να περάσει. Ελπίδα υπάρχει και βρίσκεται στην οργάνωσή μας και τον αγώνα. Επιμένουμε και διεκδικούμε:

ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές από όλες τις καταστροφές σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο και χωρίς καθυστερήσεις».
 

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις