Ξεκίνησαν οι εγγραφές στις Αγροτικές Επαγγελματικές Σχολές

Συνεχίζονται μέχρι και το τέλος Ιουνίου οι εγγραφές στις Αγροτικές Επαγγελματικές Σχολές του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ. Στις ΕΠΑΣ μπορούν να φοιτήσουν νέοι και νέες κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α' Τάξης Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου από ολόκληρη την χώρα, που θέλουν να δραστηριοποιηθούν ή/και να απασχοληθούν σε εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Οι εγγραφές στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του Οργανισμού γίνονται σε δύο περιόδους:                                  α. από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου έως και την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 και                                                                                β. από την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020.

Θα λειτουργήσουν έξι (6) Σχολές και συγκεκριμένα  στα Ιωάννινα, στην Καλαμπάκα, στην Κρήτη (Μεσσαρά Ν. Ηρακλείου), στη Λάρισα, στο Μαρούσι Αττικής (κτήμα Συγγρού) και στη Νεμέα, με ειδικότητες:

Γαλακτοκομική ΕΠΑΣ Ιωαννίνων (τηλ. 26510 92219, e-mail: [email protected])

  •  Γαλακτοκομία – Τυροκομία

 

ΕΠΑΣ Καλαμπάκας (τηλ.24320 22781, e-mail: [email protected])

  • Ξυλογλυπτική – Διακοσμητική Επίπλου

 

ΕΠΑΣ Κρήτης (τηλ. 28920 31259, e-mail: [email protected])

  • Θερμοκηπιακές Κατασκευές και Καλλιέργειες

 

Αβερώφειος ΕΠΑΣ Λάρισας (τηλ. 2410 611093, e-mail: [email protected])

  • Ζωοτεχνία
  • Αγροτικά Μηχανήματα

 

ΕΠΑΣ Αμαρουσίου [κτήμα Συγγρού]  (τηλ. 210 8012701, e-mail: [email protected])

  • Φυτοτεχνικές Επιχειρήσεις – Αρχιτεκτονική Τοπίου

 

ΕΠΑΣ Νεμέας (τηλ. 27460 23032, e-mail:[email protected])

  • Αμπελουργία – Οινοτεχνία

 

Η φοίτηση και το διδακτικό υλικό στις ΕΠΑΣ είναι δωρεάν, οι σπουδές διαρκούν δύο έτη και οι σπουδαστές δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

Στους αποφοίτους χορηγείται πτυχίο επιπέδου 4 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και του Ευρωπαϊκού Πιστωτικού Συστήματος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ECVET) και επιπέδου 3 της περ. γ' της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 2009/1992 και τους παρέχεται η δυνατότητα να λάβουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ώστε να απασχοληθούν στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα σε αντίστοιχες προς την ειδικότητά τους θέσεις ή να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, να συνεχίσουν σπουδές σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, ενώ μοριοδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε Προγράμματα Νέων Γεωργών και απαλλάσσονται από την υποχρέωση  παρακολούθησης προγραμμάτων κατάρτισης για τη συμμετοχή τους σε αυτά.

Οι ΕΠΑΣ διαθέτουν άριστη υλικοτεχνική υποδομή, σύγχρονα εξοπλισμένα εργαστήρια, έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό και εφοδιάζουν τους σπουδαστές με τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, για να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στην μελλοντική επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Η συμμετοχή των σπουδαστών σε επιμορφωτικές ημερίδες και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες και επιχειρήσεις συμπληρώνει το γνωστικό τους πεδίο, ενώ ενισχύεται η σύνδεση των σπουδών τους με την αγορά εργασίας.

Στις Σχολές που λειτουργούν χώροι φιλοξενίας, παρέχεται σε όσους σπουδαστές πληρούν τα σχετικά κριτήρια, δωρεάν στέγαση και σίτιση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: https://www.elgo.gr  (ΑΡΧΙΚΗ|| ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ|| ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ)

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις