USDA: Εξασφάλιση πρωτεΐνης στους καταναλωτές και ασφάλεια στους εργαζόμενους

Ο Υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ Sonny Perdue επικρότησε σήμερα το ασφαλές άνοιγμα των εγκαταστάσεων συσκευασίας κρέατος ζωτικής σημασίας υποδομής σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από σήμερα το πρωί, κατά μήκος των βοοειδών, χοίρων και κοτόπουλων τομείς, οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας λειτουργούν περισσότερο από το 95% του μέσου όρου της ικανότητάς τους σε σχέση με πέρσι τέτοια εποχή.

Στην πραγματικότητα,οι εγκαταστάσεις του βόειου κρέατος λειτουργούν στο 98%, οι εγκαταστάσεις χοιρινού λειτουργούν στο 95%, και οι εγκαταστάσεις πουλερικών λειτουργούν στο 98% της χωρητικότητάς τους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους. Οι εγκαταστάσεις συσκευασίας κρέατος της Αμερικής συνεχίζουν με ασφάλεια τη λειτουργία τους μετά την εκτελεστική εντολή του Προέδρου Trump, διευθύνοντας τις εγκαταστάσεις να εφαρμόσουν τις οδηγίες για τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και τις οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας για την Ασφάλεια και την Υγεία της Εργασίας (OSHA) που δημιουργήθηκαν ειδικά για την ανταπόκριση στον τομέα του κρέατος και των πουλερικών στην πανδημία COVID-19. Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) σε συνεργασία με το CDC, το OSHA και τους κρατικούς και τοπικούς αξιωματούχους υγείας εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να διασφαλίσουν ότι υπάρχει ασφαλής και σταθερή παροχή πρωτεΐνης για τους Αμερικανούς καταναλωτές, διατηρώντας παράλληλα τους υπαλλήλους ασφαλείς.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ ανέλαβε αποφασιστική δράση για να εξασφαλίσει ότι οι εγκαταστάσεις συσκευασίας κρέατος της Αμερικής θα ανοίξουν ξανά με ασφαλή τρόπο για να διασφαλίσουν ότι οι παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι της Αμερικής θα είναι σε θέση να φέρουν το προϊόν τους στην αγορά», δήλωσε ο υπουργός Perdue. «Θέλω να ευχαριστήσω τους ηρωικούς εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις συσκευασίας κρέατος, τις εταιρείες και τις τοπικές αρχές για την ταχεία λειτουργία των εργασιών τους και για την παροχή μιας εξαιρετικής επιλογής κρέατος για άλλη μια φορά στους εκατομμύρια Αμερικάνους.»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις