Θεσσαλονίκη: Ισχυρές χαλαζοπτώσεις κατέστρεψαν καλλιέργειες

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Θεσσαλονίκη χθες το βράδυ με έντονη βροχόπτωση τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και περιφερειακά.

Στο κέντρο της πόλης πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν και η κίνηση, τόσο των οχημάτων όσο και των πεζών, γίνεται μετ' εμποδίων.

Στο Ωραιόκαστρο 10 λεπτά έντονης βροχόπτωσης και κάποια ελάχιστα χαλαζόπτωσης ήταν αρκετά για να αναδείξουν σοβαρά προβλήματα, που έχουν δημιουργηθεί από ημιτελή έργα που τελούνται στους δρόμους.

Καταστροφές σε καλλιέργειες στον κάμπο του Καβαλαρίου, στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης από τη χθεσινή χαλαζόπτωση. Σήμερα η αποτίμηση των καταστροφών.

Στον κάμπο της περιοχής δραστηριοποιούνται παραγωγοί που διαθέτουν τα προϊόντα τους σε λαϊκές αγορές, ωστόσο η χθεσινοβραδινή θεομηνία δεν άφησε κυριολεκτικά τίποτα όρθιο.

Η χθεσινή νύχτα ήταν δύσκολη για τους οικισμούς του δήμου Λαγκαδά, αφου η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα στον ορεινό όγκο του δήμου, ενώ στην πόλη του Λαγκαδά πλημμύρισαν τρία οικόπεδα πολυκατοικιών και χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής για την απάντληση των υδάτων.

Παράλληλα τρεις οδηγοί εγκλωβίστηκαν με τα οχήματά τους στο ύψος του πρώην εργοστασίου της ΑΓΝΟ, λόγω της υψηλής στάθμης υδάτων που συγκεντρώθηκαν στο οδόστρωμα.

ΠΗΓΗ

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις