USDA: Επεκτείνει τις συμβάσεις προγράμματος Farmers to Families Food Box για ορισμένους προμηθευτές

Ο Υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ Sonny Perdue ανακοίνωσε σήμερα ότι το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) θα επεκτείνει τις συμβάσεις επιλεγμένων πωλητών από τον πρώτο γύρο του προγράμματος Farmers to Families Food Box.
 
«Αυτές οι επεκτάσεις αποτελούν απόδειξη του μεγάλου έργου που έκαναν αυτοί οι πωλητές για την υποστήριξη της αμερικανικής γεωργίας και του αμερικανικού λαού. Είναι επίσης μια απόδειξη ότι το πρόγραμμα πετυχαίνει αυτό που θέλαμε - υποστηρίζοντας τους αγρότες και τους διανομείς των Η.Π.Α. και παρέχοντας φαγητό σε όσους το χρειάζονται περισσότερο. Είναι ένα πραγματικό τρίπτυχο, και γι 'αυτό το αποκαλούμε win-win-win », δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ Sonny Perdue. «Οι προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του προγράμματος« Farmers to Families Food Box »και ο στόχος του να συμβάλει στην κάλυψη του χάσματος πείνας σε όλες τις κοινότητές μας».

Το USDA ασκεί αυτήν την επιλογή για να επεκτείνει συμβόλαια για τους τρέχοντες διανομείς για την επόμενη περίοδο απόδοσης, 1 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου, για τρόφιμα έως και 1,16 δισεκατομμύρια δολάρια. Η απόφαση παράτασης των τρεχόντων εργολάβων καθορίστηκε με βάση την απόδοσή τους από τις 15 Μαΐου. Ορισμένοι προμηθευτές επεκτάθηκαν χωρίς καμία προσαρμογή στα ποσά παράδοσης, ενώ τα ποσά ή οι τοποθεσίες άλλων προσαρμόστηκαν με βάση τις αποδεδειγμένες ικανότητές τους να εκτελούν ή κατόπιν αιτήματος του πωλητή.
 
Σύμφωνα με τη δέσμευσή μας για επίβλεψη, αυτές οι επεκτάσεις συνεχίζουν να απαιτούν ελέγχους για να διασφαλιστεί ότι ακολουθούνται τα σχέδια ασφάλειας των τροφίμων, προμηθεύονται και παραδίδονται 100% τρόφιμα που καλλιεργούνται και αυξάνονται στις ΗΠΑ και τα προϊόντα τροφίμων πληρούν όλα τα πρότυπα ποιότητας της USDA. Η κυβέρνηση επέλεξε να μην επεκτείνει τις συμβάσεις ορισμένων προμηθευτών είτε εν μέρει λόγω ανησυχιών που προέκυψαν κατά τη διάρκεια ελέγχων είτε για προκλήσεις απόδοσης. Επιπλέον, ορισμένα συμβόλαια δεν επεκτάθηκαν κατόπιν αιτήματος των πωλητών.
 
Μεταξύ 15 Μαΐου και 17 Ιουνίου, οι διανομείς έχουν παραδώσει πάνω από 17 εκατομμύρια κουτιά τροφίμων σε περίπου 3.200 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων του Γκουάμ και του Πουέρτο Ρίκο.

Το υπουργείο αξιολογεί συνεχώς πώς να επεκτείνει την πρόσβαση στο πρόγραμμα σε περιοχές που δεν είναι επαρκείς και βρίσκεται στο τελικό στάδιο προσδιορισμού πόλεων και κρατών που έχουν επηρεαστεί από τις οικονομικές επιπτώσεις του COVID-19 και όπου απαιτούνται πρόσθετα κουτιά τροφίμων. Αυτές οι ανεπαρκείς περιοχές θα στοχεύονται ειδικά με διανομείς που θα βοηθήσουν στην κάλυψη των κενών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις