Ορεινή Βερδικούσια: Παρεμβάσεις 830 χιλ. ευρώ στο αγροτικό οδικό δίκτυο

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο της αποκατάστασης αγροτικών οδών συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων, στη Δημοτική Ενότητα Βερδικούσιας του Δήμου Ελασσόνας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 830.000 ευρώ και αφορά σε παρεμβάσεις για την ενίσχυση της προσβασιμότητας και της οδικής ασφάλειας στην περιοχή.

«Στηρίζουμε στην πράξη τους ανθρώπους της παραγωγής βελτιώνοντας το αγροτικό οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας», τονίζει ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, και προσθέτει: «Σχεδιάσαμε ένα μεγάλο πρόγραμμα παρεμβάσεων, για να δημιουργήσουμε για τους ανθρώπους της παραγωγής, αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς. Οι παρεμβάσεις είναι πολλές και ουσιαστικές και έχουν έναν και μοναδικό στόχο, να γίνουν εργαλείο προόδου για τον πρωτογενή τομέα και το εμπόριο. Σε συνεργασία και συνέργεια με τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε έργα ουσίας και χρήσιμα που ενισχύουν την ασφαλή μετακίνηση των παραγωγών και τη μεταφορά των προϊόντων και των εμπορευμάτων τους. Με σχέδιο και προσανατολισμό, έχοντας ως πυξίδα τον άνθρωπο, συμβάλλουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας στην ενίσχυση της παραγωγής, στην αύξηση της προσβασιμότητας και στη μείωση του κόστους παραγωγής».

Οι εργασίες που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι οι εξής:

-Χωματουργικές εργασίες κυρίως καθαρισμού υφιστάμενης τάφρου από προσχώσεις λόγω θεομηνίας, καθαρισμού ρεμάτων σε θέσεις συμβολής με τις οδούς και επισκευής επιχωμάτων σε θέσεις καθιζήσεων- διαβρώσεων,
-Ενίσχυση και πύκνωση των τεχνικών της οδού και τσιμεντοστρώσεις σε θέσεις που προκλήθηκαν ζημιές λόγω της θεομηνίας.
-Αποκατάσταση της οδοστρωσίας σε θέσεις καθιζήσεων και έντονων ρηγματώσεων, και εκ νέου ασφαλτόστρωση σε συνολικό μήκος περίπου 2 χλμ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις