Θεσσαλία: «Στόκαραν» και περιμένουν άνοδο της τιμής στο σιτάρι
Εορδαία Άνοδο της τιμής στο σιτάρι

Ένα ιδιαίτερο σκηνικό έχει στηθεί φέτος τόσο στον κάμπο της Καρδίτσας, όσο και στην υπόλοιπη Θεσσαλία. Οι παραγωγοί ύστερα από αρκετά χρόνια, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, «στόκαραν» και περιμένουν άνοδο της τιμής στο σιτάρι το επόμενο διάστημα.

Η τιμή του σκληρού σιταριού κυμαίνεται γύρω στα 0,25 λεπτά ανά κιλό αυτή τη περίοδο, ωστόσο οι παραγωγοί έχουν «χτίσει» ελπίδες, ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει άνοδος.

Aπογοητευμένοι γι άλλη μία χρονιά οι Αγρότες στην Εορδαία από την παραγωγή των σιτηρών, αν και η διαδικασία του αλωνισμού είναι σε πλήρη εξέλιξη, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή, με την ανομβρία κατά τους μήνες Απρίλιο – Μάιο, τις ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις που σημειώθηκαν πριν από τρείς εβδομάδες, επηρεάζοντας την ποιότητα και την ποσότητα των προϊόντων.

Ειδικότερα οι καλλιέργειες σίτου σε περιοχές γύρω από την Πτολεμαΐδα και τη Βορειοδυτική Εορδαία που πριν από έναν μήνα παρουσίαζαν μία εξαιρετική εικόνα, αμέσως μετά τη θεομηνία στις αρχές Ιουλίου, αντιστράφηκαν οι όροι και οι ζημιές που προκλήθηκαν επηρέασαν αρνητικά την απόδοση τους. Σε ότι αφορά στις τιμές του σκληρού σίτου, με βάσει τις πληροφορίες από περιοχές της Θεσσαλίας, αυτές κυμαίνονται στα 25- 27 λεπτά το κιλό, αυξημένες συγκριτικά με πέρυσι, με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εορδαίας Δαμιανό Παπαδόπουλο, να εκτιμά, με δεδομένη την απώλεια εξ αιτίας των βροχών, ότι θα είναι μειωμένες ένα με δύο λεπτά το κιλό

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις