Καχριμάνης: Για τον κορωνοϊό, καταρροϊκό και Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας
Περιφέρεια Ηπείρου Κορωνοϊός, Καταρροϊκός, Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας

«Ως Περιφέρεια Ηπείρου και ως Πολιτική Προστασία δεν έχουμε την ενημέρωση που θα έπρεπε για τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται», ανέφερε σε σημερινές δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τα τρία τελευταία που ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα από τον Ε.Ο.Δ.Υ.. Όπως εξήγησε, το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι «καταγράφονται» κρούσματα με βάση τον τόπο που δηλώνεται ως μόνιμη κατοικία ή τόπος προορισμού και όχι στον τόπο που γίνονται οι έλεγχοι. Όπως είπε αυτό έχει συμβεί με  αυτά που  ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, χωρίς να ξέρει κανείς αν κάποιος από αυτούς έχει γυρίσει στην περιοχή. «Θεωρώ υποχρέωση να ξαναμιλήσω  ώστε να ξαναρχίσει η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία που βοήθησε να ηρεμούν τα πράγματα και  να μην έχουμε διάφορες ψευδείς ειδήσεις στην περιοχή, που μπορεί να δημιουργήσουν θέματα», τόνισε.

Αναφερόμενος στην Κακαβιά, είπε ότι ήταν ένα «ευάλωτο σημείο» καθώς στη γειτονική χώρα υπάρχουν αρκετά θέματα.  «Ζητήσαμε και έτσι ήρθε από τον ΕΟΔΥ το μόνιμο πλέον κλιμάκιο στην περιοχή. Αλλά δυστυχώς δεν έχουμε ως Περιφέρεια Ηπείρου και ως Πολιτική Προστασία τις ενημερώσεις που θα έπρεπε. Ψάχνουμε για να μάθουμε…».

Τέλος ο Περιφερειάρχης ζήτησε από όλους τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα προληπτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού και ειδικά από τους νέους να μη συνωστίζονται τα βράδια σε κέντρα διασκέδασης.

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟ ΠΥΡΕΤΟ

Τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου κάλεσε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης  να  λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα για την πρόληψη του καταρροϊκού πυρετού. Όπως είπε το πρόβλημα είναι σοβαρό. «Δυστυχώς μετά το 2014 έχει εμφανιστεί σε γειτονικούς νομούς. Θέλω όλοι οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, που έχουν κοπάδια με πρόβατα να έρθουν σε άμεση επαφή με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες για οδηγίες. Πρέπει να λαμβάνουνε μέτρα προφύλαξης και  ανά πάσα στιγμή να ενημερώνουν τις κτηνιατρικές υπηρεσίες για να μην έχουμε άλλα προβλήματα. Πρέπει να είμαστε όλοι σε μεγάλη επιφυλακή», τόνισε μεταξύ άλλων.

ΖΩΗΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ  ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Το ενδιαφέρον εταιριών για εγκατάσταση στο Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας, επιβεβαιώθηκε κατά την πρόσφατη  επίσκεψη του Dr. Zorg Rockenhauser στην Περιφέρεια. Όπως είπε ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση o  Dr. Zorg Rockenhauser, o οποίος είναι βασικός εταίρος της Permira, υπό τη «σκέπη» της οποίας βρίσκονται δεκάδες εταιρίες- μεταξύ των οποίων οι ήδη εγκατεστημένες  στα Ιωάννινα TeamViewer  και P&I, είναι ιδιαίτερα θετικός για την περαιτέρω συνεργασία, θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος το τέλος του 2022. «Αυτό το ενδιαφέρον μας βάζει προ των ευθυνών μας για να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε και με ευρύτερη συνεργασία να δημιουργήσουμε ένα σχήμα ώστε να προβούμε στις περαιτέρω ενέργειες», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις