Άδειες φύτευσης ανά περιφέρεια
Άδειες φύτευσης

Με βάση την υπουργική απόφαση της χορήγησης των αδειών φύτευσης έτους 2020 η χώρα είναι χωρισμένη σε οκτώ περιφέρειες.

Για την περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, χορηγούνται άδειες νέων φυτεύσεων στους παραγωγούς των οποίων τα αγροτεμάχια συγκέντρωσαν βαθμολογία από 6 έως και 4,5 για όλη την αποδεκτή έκταση και για τα αγροτεμάχια που συγκέντρωσαν βαθμολογία 3,95 χορηγούνται σε ποσοστό 22,7% της αποδεκτής έκτασης.

Για την περιφέρεια που απαρτίζεται από τις διοικητικές Περιφέρειες Β. Αιγαίο, Ν. Αιγαίο, Κρήτη, Ιόνια Νησιά και Ήπειρος χορηγούνται άδειες νέων φυτεύσεων στους παραγωγούς των οποίων τα αγροτεμάχια συγκέντρωσαν βαθμολογία από 7 έως και 3,5 για όλη την αποδεκτή έκταση και για τα αγροτεμάχια που συγκέντρωσαν βαθμολογία 2,5 χορηγούνται σε ποσοστό 56 % της αποδεκτής έκτασης.

Για την περιφέρεια που απαρτίζεται από τις διοικητικές Περιφέρειες Αττικής και Στ. Ελλάδας, χορηγούνται άδειες νέων φυτεύσεων στους παραγωγούς των οποίων τα αγροτεμάχια συγκέντρωσαν βαθμολογία από 5,5 έως και 2,45 για όλη την αποδεκτή έκταση.

Για την περιφέρεια Αν. Μακεδονία-Θράκη, χορηγούνται άδειες νέων φυτεύσεων στους παραγωγούς των οποίων τα αγροτεμάχια συγκέντρωσαν βαθμολογία 6 και σε ποσοστό 46% της αποδεκτής έκτασης.

Για την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, χορηγούνται άδειες νέων φυτεύσεων στους παραγωγούς των οποίων τα αγροτεμάχια συγκέντρωσαν βαθμολογία από 6 έως και 5,5 για όλη την αποδεκτή έκταση και για τα αγροτεμάχια που συγκέντρωσαν βαθμολογία 5 χορηγούνται σε ποσοστό 16% της αποδεκτής έκτασης.

Για την περιφέρεια Θεσσαλίας, χορηγούνται άδειες νέων φυτεύσεων στους παραγωγούς των οποίων τα αγροτεμάχια συγκέντρωσαν βαθμολογία από 6 έως και 5 για όλη την αποδεκτή έκταση και για τα αγροτεμάχια που συγκέντρωσαν βαθμολογία 4,95 χορηγούνται σε ποσοστό 57% της αποδεκτής έκτασης.

Για την περιφέρεια Πελοποννήσου, χορηγούνται άδειες νέων φυτεύσεων στους παραγωγούς των οποίων τα αγροτεμάχια συγκέντρωσαν βαθμολογία από 6,5 έως και 4,5 για όλη την αποδεκτή έκταση και για τα αγροτεμάχια που συγκέντρωσαν βαθμολογία 4,3 χορηγούνται σε ποσοστό 50% της αποδεκτής έκτασης.

Για την περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, χορηγούνται άδειες νέων φυτεύσεων στους παραγωγούς των οποίων τα αγροτεμάχια συγκέντρωσαν βαθμολογία από 7 για όλη την αποδεκτή έκταση και για τα αγροτεμάχια που συγκέντρωσαν βαθμολογία 6 χορηγούνται σε ποσοστό 55% της αποδεκτής έκτασης.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις