Η Amazon λαμβάνει επίσημη έγκριση για να πετάξει drones

Η Amazon μόλις πήρε την έγκριση από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) για να αρχίσει να χρησιμοποιεί τον στόλο drone της Prime Air για παραδόσεις πελατών. Το Σάββατο, η FAA χορήγησε την πιστοποίηση Amazon Part 135, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία έχει το προβάδισμα να χρησιμοποιήσει drone για να "παραδώσει με ασφάλεια και αποτελεσματικά πακέτα στους πελάτες", σύμφωνα με δήλωση της FAA.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα drone θα αρχίσουν να παραδίδουν πακέτα αμέσως, ανά Amazon. Αντ 'αυτού, δείχνει ότι η FAA έχει επανεξετάσει όλες τις διαδικασίες ασφαλείας του Amazon και ότι η εταιρεία έχει περάσει. Η πιστοποίηση δίνει στην Amazon τη δυνατότητα να ξεκινήσει τη δοκιμή και την κλιμάκωση ενός συστήματος που θα χρησιμοποιούσε drone για την παράδοση ελαφρών πακέτων σε 30 λεπτά ή λιγότερο από την παραγγελία.

«Αυτή η πιστοποίηση είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την Prime Air και δείχνει την εμπιστοσύνη της FAA στις διαδικασίες λειτουργίας και ασφάλειας της Amazon για μια αυτόνομη υπηρεσία παράδοσης drone που μια μέρα θα παραδώσει πακέτα στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο", David Carbon, αντιπρόεδρος της Prime της Amazon Air, είπε. «Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να βελτιώνουμε την τεχνολογία μας για να ενσωματώσουμε πλήρως τα αεροσκάφη παράδοσης στον εναέριο χώρο και να συνεργαστούμε στενά με την FAA και άλλους ρυθμιστές σε όλο τον κόσμο για να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας για παράδοση 30 λεπτών.»

Η Amazon είναι η τρίτη εταιρεία που έλαβε την πιστοποίηση για εμπορική παράδοση drone, πίσω από το Alphabet's Wing και το UPS Flight Forward. Ωστόσο, η Wing και η UPS δεν είναι εταιρείες αγορών. Αυτό κάνει την πιστοποίηση της Amazon αξιοσημείωτη: Η Amazon θα κατέχει ολόκληρη την αλυσίδα αγορών από τις αγορές των πελατών έως την ολοκλήρωση μέσω drone.

Αν και η Amazon εργάζεται για την παράδοση drone για χρόνια, σημείωσε σημαντική πρόοδο πέρυσι, όταν η εταιρεία έκανε το ντεμπούτο της το drone παράδοσης τον Ιούνιο του 2019. Το drone μπορεί να παραδώσει πακέτα κάτω των 5 κιλών σε απόσταση έως και 15 μιλίων σε 30 λεπτά ή λιγότερο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις