Η εβδομάδα στο ΕΚ: Προϋπολογισμός της ΕΕ, νόμος για το κλίμα και Covid-19
ΕΕ Κορωνοϊός Κλίμα

Οι διαπραγματεύσεις για τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ και το ταμείο ανάκαμψης μεταξύ του Κοινοβουλίου, της Επιτροπής και του Κοινοβουλίου συνεχίζονται τη Δευτέρα και την Παρασκευή.

Την Παρασκευή, η επιτροπή περιβάλλοντος, δημόσιας υγείας και ασφάλειας των τροφίμων διεξάγει την τελευταία της ψηφοφορία για να κατοχυρωθεί με νόμο η πολιτική δέσμευση της ΕΕ για κλιματική ουδετερότητα ως το 2050 και να τεθεί ο ενδιάμεσος στόχος για το 2030. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί και κατά την ολομέλεια του Σεπτεμβρίου. Τη Δευτέρα, η επιτροπή αναμένεται, επίσης, να συζητήσει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων σε ασφαλές και οικονομικά προσιτό εμβόλιο κατά του κορονοιού.

Την ίδια μέρα, η επιτροπή περιφερειακής ανάπτυξης διεξάγει την τελευταία της ψηφοφορία σχετικά με το προτεινόμενο πακέτο REACT-EU. Το πακέτο μπεριλαμβάνει τη διάθεση πρόσθετων κεφαλαίων ύψους 55 εκατ. ευρώ στα κράτη μέλη. Στόχος είναι η παροχή βοήθειας για τη στήριξη της αποκατάστασης των συνεπειών της κρίσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και για την προετοιμασία μιας πράσινης, ψηφιακής και ανθεκτικής ανάκαμψης της οικονομίας.

Τέλος, στο επίκεντρο των συζητήσεων της υποεπιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναμένεται να βρεθεί η κατάσταση στη Λευκορωσία, μετά τις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές του Αυγούστου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις