Κ. Χατζηδάκης σε Ζ. Μακρή: «Δίκαιο το αίτημα των επαγγελματιών αλιέων για τα τέλη εισόδου στο Θαλάσσιο Πάρκο»

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής και βουλευτής Μαγνησίας, Ζέττα Μακρή, έλαβε χθες επιστολή από το ΔΣ της Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας «ΑΡΓΩ» με το αίτημα της τροποποίησης της ΚΥΑ, που έχει ληφθεί χωρίς προηγούμενη διαβούλευση ή την προετοιμασία των απαραίτητων δομών ώστε τα επιβαλλόμενα τέλη, δηλαδή το αντίτιμο του εισιτηρίου εισόδου στο θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου – Βορείων Σποράδων, να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Στην επιστολή τους οι εκπρόσωποι της Ένωσης, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, όχι μόνο για την έλλειψη συνεργασίας με τον φορέα διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου – Βορείων Σποράδων, αλλά και για την απουσία αξιοποίησης, ανάδειξης και προβολής όλων των οικολογικών και ιστορικών στοιχείων, για τα οποία η περιοχή έχει ενταχθεί στο δίκτυο NATURA 2000.

Xωρίς, λοιπόν, καμία διαβούλευση με εμπλεκόμενους φορείς, όπως τα επαγγελματικά σωματεία αλιέων, οι εκπρόσωποι των τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ο φορέας διαχείρισης εισηγείται και ακολούθως εκδίδεται η σχετική ΚΥΑ, εν μέσω της τουριστικής περιόδου, χωρίς να είναι σαφής ούτε και εφικτός ο τρόπος πληρωμής του εισιτηρίου, χωρίς καμία οργάνωση και με αυστηρά πρόστιμα.

Τα αιτήματα αυτά, όπως αναλυτικά αναφέρονται στην επιστολή, η κ. Μακρή τα γνωστοποίησε στον ίδιο τον υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη και προώθησε την επιστολή στον διευθυντή του γραφείου του. Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι το θέμα θα εξετασθεί με τη σοβαρότητα, που απαιτείται, από το επιτελείο του και θα ληφθεί σχετική απόφαση. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενδελεχής εξέταση των καταγγελιών, που η επιστολή, αναλυτικά και τεκμηριωμένα, διαλαμβάνει και η επιβαλλόμενη συνεργασία  με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνουν οι δέουσες τροποποιήσεις, διευκρινήσεις και βελτιώσεις.

Ακόμη, ο υπουργός γνωστοποίησε στη βουλευτή ότι προτίθεται να επισκεφθεί την περιοχή ώστε να έχει και ο ίδιος προσωπική αντίληψη και εικόνα, το ταχύτερο δυνατό, όταν οι υποχρεώσεις του και οι καιρικές συνθήκες του το επιτρέψουν.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις