ΣΕΚ: Για την ίδρυση και λειτουργία των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων
ΣΕΚ: Για την ίδρυση και λειτουργία των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Επιστολή απέστελλε ο ΣΕΚ προς τους: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μαυρουδή Βορίδη, Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Φωτεινή Αραμπατζή . Γενικό Γραμματέα ΥπΑΑΤ κ. Γεωργιο Στρατάκο σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4711/2020 για την ίδρυση και λειτουργία των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Κύριε Υπουργέ,

Κυρία Υπουργέ,

Κύριε Γενικέ,

Στο νόμο 4711/2020και στις διατάξεις που ρυθμίζουν την ίδρυση και λειτουργία των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, δεν υπάρχει καμία εξειδίκευση ανάλογα με το είδος της κατασκευής και τη μορφή των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων (π.χ. πρόχειρα καταλύματα, εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται σύμφωνα με εγκεκριμένους τύπους κ.α).

Τα πρόχειρα καταλύματα που αφορούν την εξυπηρέτηση της εκτατικής μορφής κτηνοτροφίας και των μετακινούμενων κτηνοτρόφων αντιμετωπίζονται όπως όλες οι άλλες κατηγορίες κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και στα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμπεριλαμβάνονται ακόμη και τα αρχιτεκτονικά σχέδια.

Δεν είναι δυνατόν στο χρόνιο πρόβλημα των αδειοδοτήσεων των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων αντί για απλοποίηση που ζητούσαμε επί χρόνια να οδηγηθούμε σήμερα να απαιτούνται αρχιτεκτονικά σχέδια για τα πρόχειρα καταλύματα.

Επειδή πληροφορηθήκαμε ότι ετοιμάζεται απόφαση από το ΥπΑΑΤ με την οποία θα ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στην εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4711/2020 που αφορούν την ίδρυση και λειτουργία των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, ζητάμε στο πλαίσιο της απλούστευσης των διαδικασιών και των απαραίτητων δικαιολογητικών, όπως σας ζητούσαμε και με τις παρατηρήσεις μας που επισυνάπτονται: - να εξαιρεθεί από τα δικαιολογητικά για τα πρόχειρα καταλύματα η Ζωοτεχνική μελέτη, στην οποία περιλαμβάνονται και τα αρχιτεκτονικά σχέδια, η οποία άλλωστε εξαιρούνταν και με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο και να απαιτούνται απλά δικαιολογητικά όπως και στον προηγούμενο νόμο. - να δίνεται η δυνατότητα στους κτηνοτρόφους για επεμβάσεις μικρής κλίμακας στα πρόχειρα καταλύματα για την καλύτερη λειτουργία των εκμεταλλεύσεών τους. Σας προωθούμε εκ νέου τις παρατηρήσεις μας που στάλθηκαν στις 23.7.2020 και ζητάμε να ληφθούν υπόψη στο πλαίσιο της υπό έκδοση απόφασης.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΕΚ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις