Οκτώ κατασκευαστικές διεκδικούν το φωτοβολταϊκό 50 MW της ΔΕΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θυγατρική της ΔΕH συγκέντρωσε οκτώ προσφορές και πρόκειται για τις εγχώριες εταιρίες ΑΒΑΞ, ΑΚΤΩΡ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΜΕΤΚΑ και ΤΕΡΝΑ και τις ξένες πολυεθνικές στον κλάδο του EPC των ενεργειακών έργων Voltalia, Sunel και η κινεζική Dongfang.

Η ΔΕH Ανανεώσιμες θα χρησιμοποιήσει το φωτοβολταϊκό της Μεγαλόπολης για να συνάψει το πρώτο διμερές συμβόλαιο (PPA) με τη ΔΕH Προμήθειας έχοντας με τον τρόπο αυτό εξασφαλισμένη την πώληση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως σημείωσε χθες κατά τη διάρκεια του 2ου Renewable & Storage Forum ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕH. ΑΝ. Κωνσταντίνος Μαύρος η εταιρεία αναμένεται να ξεπεράσει εντός του έτους τα 200MW εγκατεστημένης ισχύος στο πρώτο εξάμηνο του 2021 θα ανεβάσει το μέγεθος αυτό στα 250 MW.

Ο ίδιος εκτιμά ότι ο μεσοπρόθεσμος στόχος για 500MW σε 24 μήνες ισχύει και είναι απόλυτα εφικτός παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχει επιφέρει η πανδημία. Η εταιρεία αναμένεται να αναπτύξει έργα άνω του 1,5GW στα επόμενα τρία χρόνια.

Η ΔΕH ΑΝ ολοκληρώνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την κατασκευή μέρους του φωτοβολταϊκού πάρκου των 230 MW στην Πτολεμαϊδα της Κοζάνης σε χρόνο ρεκόρ. Σε τέσσερις μήνες από την έναρξη της κατασκευής θα είναι έτοιμο το έργο των 15 MW. Άλλα 15 MW επίσης ήδη έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις