Σιτηρά προτίμησαν την φετινή χρονιά δεκάδες αγρότες
Αγρότες Σιτηρά

Το σιτάρι ήρθε το βαμβάκι άρχισε σιγά-σιγά να εγκαταλείπει πολλές περιοχές της Φαρκαδόνας και ολόκληρου του νομού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τη φετινή χρονιά η καλλιέργεια σιτηρών παρουσιάζει ανοδική πορεία που υπολογίζεται να αγγίζει και να ξεπερνά το 20% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τους πρώτους απολογισμούς ντόπιων και Τρικαλινών γεωπόνων αλλά και αγροτών ένα σημαντικό κομμάτι του αγροτικού κόσμου αποφάσισε να γυρίσει πλάτη στο βαμβάκι και να στραφεί στα σιτηρά. Αποφάσισε να κάνει ένα μικρό διάλλειμα από την καλλιέργεια βαμβακιού η οποία την τελευταία διετία είχε μια άκρως ανοδική πορεία τόσο στο Δήμο Φαρκαδόνας, όσο και ευρύτερα σε όλο το νομό.

Αιτία του φαινομένου είναι οι αυξημένες τιμές φέτος των σιτηρών αγγίζουν στην παρούσα φάση μέχρι και τα 0,25 λεπτά του ευρώ, τη στιγμή που το βαμβάκι βρίσκεται καθηλωμένο στα 40 λεπτά στην πύλη του εκκοκκιστηρίου με τους αγρότες να δηλώνουν δυσαρεστημένοι καθώς σε αυτά τα επίπεδα δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής. Εκτιμάται πως σ’ όλη τη Θεσσαλία θα παρουσιαστεί μία αύξηση στην καλλιέργεια σιτηρών (και αντίστοιχη μείωση στο βαμβάκι και το καλαμπόκι) της τάξης του 10-20%.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις