Τα ελληνικά προϊόντα βρέθηκαν στην Πορτογαλία

Το διάστημα 29.04-16.05.2013, το Γραφείο Οικονομικών&Εμπορικών Υποθέσεων Πρεσβείας Λισσαβώνας, σε συνεργασία με τον ΟΠΕ διοργάνωσε δεκαπενθήμερο ελληνικών προϊόντων στα καταστήματα σούπερ μάρκετ El Corte Inglês Λισσαβώνας και Πόρτο, με παράλληλη πραγματοποίηση δεκαημέρου ελληνικής γαστρονομίας σε εστιατόριο πολυκαταστήματος στη Λισσαβώνα. Σε εν λόγω ενέργεια, οποία χρηματοδότησε ο ΟΠΕ, συμμετείχαν 19 ελληνικές εταιρείες των κλάδων τροφίμων-ποτών, οι οποίες απέστειλαν, μέσω του ΟΠΕ, συνολικά περίπου 170 διαφορετικά προϊόντα τους στην Πορτογαλία, κατόπιν παραγγελιών του El Corte Inglês.

Στα προϊόντα που απεστάλησαν από την Ελλάδα προστέθηκαν περί τις 80 ετικέτες ελληνικών προϊόντων που ήδη διατίθενται στο El Corte Inglês, τα οποία εκτέθηκαν σε προκαθορισμένο χώρο 20 περίπου τ.μ., με διαφημιστικές αφίσες στην είσοδο και εντός των σούπερ μάρκετ. Οι επισκέπτες των σούπερ μάρκετ είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν ελληνικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο και ελιές ΠΟΠ, βιολογικά όσπρια, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, παραδοσιακό ελληνικό μέλι, παραδοσιακά γλυκίσματα, παραδοσιακές πίτες, προμαγειρεμένα γεύματα, τυριά ΠΟΠ, ελληνικό γιαούρτι, κλπ.. Κατά την διάρκεια του δεκαπενθημέρου πραγματοποιούνταν καθημερινά και γευστικές δοκιμές στα σούπερ μάρκετ.

Παράλληλα, από 03 έως 12 Μαΐου πραγματοποιήθηκε δεκαήμερο ελληνικής γαστρονομίας στο εστιατόριο του El Corte Inglês στη Λισσαβώνα, το μενού του οποίου ετοίμασε σε συνεργασία με την ομάδα Chef του πορτογαλικού εστιατορίου, ο Έλληνας Chef, κ. Δόξης Μπεκρής, Γαστρονομικός Διευθυντής του τουριστικού συγκροτήματος Costa Navarino, o οποίος ήλθε από την Ελλάδα για αυτόν τον σκοπό στη Λισσαβώνα, φιλοξενούμενος στην Πρεσβευτική Κατοικία.

Οι δυο ενέργειες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, παρά την τρέχουσα κρίση στην Πορτογαλία και τη συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των Πορτογάλων καταναλωτών. Μεγαλύτερη απήχηση είχαν τα ελληνικά προϊόντα στο κατάστημα της Λισσαβώνας σε σχέση με το Πόρτο, ενώ φαίνεται ότι οι Πορτογάλοι καταναλωτές έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για προϊόντα όπως κατεψυγμένα έτοιμα γεύματα, πάστες, μαρμελάδες και γλυκά, και μικρότερο ενδιαφέρον για τα κρασιά και την μπύρα. Με επιτυχία έκλεισε, επίσης, το δεκαήμερο γαστρονομίας, με μενού που συνδύαζε παραδοσιακά ελληνικά πιάτα με γνώριμες πορτογαλικές γεύσεις.

Σημειώνεται ότι τα δυο πολυκαταστήματα «El Corte Inglês» ανήκουν στην γνωστή ισπανική αλυσίδα πολυκαταστημάτων, εντός των οποίων λειτουργούν σούπερ μάρκετ, τα οποία διαθέτουν την μεγαλύτερη ποικιλία στη χώρα σε εισαγόμενα και gourmet προϊόντα, απευθύνονται στις υψηλότερες εισοδηματικές τάξεις της Πορτογαλίας και τακτικά διοργανώνουν παρόμοιες εκδηλώσεις, σε συνεργασία με Πρεσβείες, για την προβολή εισαγόμενων παραδοσιακών, gourmet προϊόντων τροφίμων.

Γραφείο Ο.Ε.Υ. Λισσαβώνας

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις