ΠΟΜΙΔΑ:Δύο νέα μέτρα που θα καταστρέψουν την αγορά ακινήτων

Δύο νέα μέτρα που θα καταστρέψουν την αγορά ακινήτων ολοκληρωτικά αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ σε ανακοίνωση της:

«Ενιαίος Φόρος Ακινήτων»:
Μια ληστρική φορολογία με κατανομή βαρών σχεδιασμένη με μικροπολιτικά και όχι δημοσιονομικά κριτήρια, που θα κάνει τους ιδιοκτήτες αστικής περιουσίας ή να τη χάσουν, ή να καταλήξουν στη φυλακή, ή και τα δύο μαζί!  

«Ηλεκτρονική ταυτότητα Κτιρίου»
: Ένα υπό «διαβούλευση» προεδρικό διάταγμα που θα παραδώσει έναν ολόκληρο λαό δεμένο χειροπόδαρα, εσαεί αναγκαστικό πελάτη σε μια συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα!

 

Ενιαίος Φόρος Ακινήτων = 3-4 δις φόροι ετησίως από την αστική ακίνητη ιδιοκτησία:

Αν στην εξαγγελθείσα εξαίρεση των αγροτικών ακινήτων προστεθεί και αφορολόγητο όριο ύψους 50.000 ευρώ, τότε οι μισοί ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι αφορολόγητοι, και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να βρουν τρόπο να πληρώσουν όχι μόνο τους φόρους που αντιστοιχούν στη δική τους περιουσία, αλλά και τους φόρους που αντιστοιχούν στην περιουσία των αφορολόγητων! Υπό αυτές τις συνθήκες και αυτοί στο τέλος δεν θα πληρώσουν τίποτε, και έτσι η μικροπολιτική σκοπιμότητα θα οδηγήσει σε ένα απόλυτο δημοσιονομικό «Βατερλώ», αλλά και στη φτωχοποίηση και καταστροφή της μεσαίας τάξης της χώρας μας. Η μόνη λύση είναι οι ιδιοκτήτες να παραδώσουν στον κ. Στουρνάρα τα κλειδιά των ιδιοκτησιών τους, και ιδιαίτερα των δεκάδων χιλιάδων ξενοίκιαστων, που θα χρεώνονται τον ίδιο φόρο με τα νοικιασμένα!      

 

«Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου» = Διαρκείς «επιθεωρήσεις» κτιρίων με δαπάνες των ιδιοκτητών τους!

Ο αθώος και ωραιοποιημένος τίτλος του κρύβει το επαχθέστερο συντεχνιακό εφεύρημα εγχώριας έμπνευσης («Made in Greece»): τις αέναες και άσκοπες επιθεωρήσεις όλων των κτιρίων της χώρας, και ιδιαίτερα όλων των κατοικιών ανά 10ετία, με υποχρεωτικές εκ του νόμου αμοιβές που θα επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες τους! Το μέτρο αυτό από τη φύση του θα είναι η μήτρα απύθμενης γραφειοκρατίας και θεσμοθετημένης διαφθοράς, αφού ο κάθε μηχανικός θα δικαιούται να μπαίνει στο κάθε σπίτι, με δικαίωμα «ζωής και θανάτου» στην περιουσία του κάθε πολίτη, και στην ουσία να διαπραγματεύεται ο ίδιος αν το «πιστοποιητικό πληρότητας» που θα χορηγήσει, θα γράφτεί με όμικρον, ή με ωμέγα!!! Είναι απορίας άξιο γιατί η σημερινή ηγεσία του ΥΠΕΚΑ υπέκυψε και προωθεί ένα τέτοιο μέτρο, που αξίζει πράγματι τον τίτλο του «αντιλαικού»!   Ζητάμε να αποσυρθεί από τη διαβούλευση και να εγκαταλειφθεί κάθε ιδέα για θέσπισή του! Η υπάρχουσα νομοθεσία μπορεί να καλύψει όλα τα υπάρχοντα προβλήματα!

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις