Με βάση την αξία τους η φορολόγηση των αυτοκινήτων το 2014

Την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της φορολόγησης των επιβατικών αυτοκινήτων με βάση την αξία τους και όχι τον κυβισμό τους, προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.


 
Η τοποθέτηση του κ. Μαυραγάνη για τη φορολόγηση των ΙΧ, έγινε κατά την εισήγησή του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.


Όπως σημείωσε ο κ. Μαυραγάνης, έχει οριστεί επιτροπή η οποία θα εκδώσει πόρισμα προκειμένου να αλλάξει το σύστημα φορολόγησης και να υπολογίζονται πλέον οι φόροι με βάση την αξία των ΙΧ.

Ο υφυπουργός διευκρίνισε χαρακτηριστικά: "Όταν όλο το σύστημα έχει χτιστεί στα κυβικά, δεν μπορεί να αλλάξει μέσα στο 2013. Θέλω να πω και κάτι άλλο, να δούμε εάν και η εργοστασιακή αξία είναι ο καλύτερος οδηγός για ένα νέο καθεστώς. Το λέω αυτό γιατί και οι εργοστασιακές αξίες, πολλές φορές, έχουν ένα εύρος και μπορούν να συμπιέζονται. Άρα, να δούμε ποιο είναι το καλύτερο δυνατό σύστημα, για να προχωρήσουμε μέσα στο 2014, αφού δούμε το πόρισμα της Επιτροπής, ακούσουμε τους εμπλεκόμενους φορείς για να επανεξετάσουμε αυτό το καθεστώς, που όντως έχει κάποιες αδυναμίες".

Πάντως, οι διαμαρτυρίες και τα παράπονα των ανθρώπων του κλάδου των αυτοκινήτων είναι εντονότατα, καθώς υποτίθεται ότι οι αλλαγές που θα έκαναν δικαιότερο το σύστημα φορολόγησης των επιβατικών αυτοκινήτων, θα ίσχυε από φέτος. Αυτή η εξέλιξη, όπως λένε, είναι ένα ακόμα χτύπημα στην ήδη καταρρακωμένη αγορά.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις