ΣΕΦ: Τα υπάρχοντα δίκτυα μπορούν να υποστηρίξουν μεγαλύτερη διείσδυση φωτοβολταϊκών

 Με εξαιρετική επιτυχία και συμμετοχή εκατοντάδων επιχειρηματιών, στελεχών, μηχανικών και εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα “Η επανεκκίνηση της αγοράς φωτοβολταϊκών και οι προϋποθέσεις για τη μεγάλη διείσδυσή τους στα ηλεκτρικά δίκτυα”, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών.

Από έρευνα που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος μεταξύ των συμμετεχόντων για τα αποτελέσματα της ημερίδας, διαφάνηκε μία ισχυρή τάση που υποστηρίζει τα εξής:

• Τα υπάρχοντα δίκτυα μπορούν να υποστηρίξουν μεγαλύτερη διείσδυση φωτοβολταϊκών. Τα όποια τεχνικά θέματα αφορούν στα δίκτυα διανομής έχουν μελετηθεί επαρκώς και οι προτεινόμενες λύσεις εφαρμόζονται ήδη ή εξετάζονται από τους Διαχειριστές δικτύων.

• Η πολιτεία οφείλει να αποφύγει λάθη του παρελθόντος και να στηρίξει τη βιωσιμότητα των επενδύσεων, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια του κλάδου και χιλιάδων θέσεων εργασίας.

• Οι προτάσεις του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών  είναι επαρκώς τεκμηριωμένες και μπορούν να εγγυηθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των καταναλωτών.

 

Helapco Conference Results

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις