Το σχέδιο της Ευρώπης για αειφόρο γεωργία
Το σχέδιο της Ευρώπης για αειφόρο γεωργία

Η Πράσινη Συμφωνία της Ευρώπης με τους αγρότες περιλαμβάνει την ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο που θα χρειαστούν για να εξοικονομήσουν χρήματα και το περιβάλλον.

«Εάν θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε πραγματικά τη γεωργική μας πολιτική, θα πρέπει να εισαγάγουμε ευρυζωνικές συνδέσεις παντού στον αγροτικό κόσμο», δήλωσε ο Frans Timmermans, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

«Πρέπει να συνεργαστούμε με τη γεωργία ακριβείας», δήλωσε χθες ο Timmermans στη διάσκεψη κορυφής Ιστού από τη Λισαβόνα. «Θα πρέπει να εργαστούμε με νέες τεχνολογίες. Θα πρέπει να εισαγάγουμε νέους τρόπους καλλιέργειας στο πολύ θεμελιώδες επίπεδο.»

Η ευρυζωνική πρόσβαση θα επιτρέψει στους αγρότες να εντοπίσουν και να ανταποκριθούν γρήγορα σε ασθένειες στις καλλιέργειες και στα ζώα ή να παραδώσουν λιπάσματα και άλλα συμπληρώματα μόνο στις περιοχές των πεδίων όπου τα δεδομένα δείχνουν ότι χρειάζονται.

Η ΕΕ έχει υποστηρίξει την ανάπτυξη διαδικτυακών πλατφορμών για τους αγρότες, όπως το 365farmnet.com.

«Με νέες ψηφιακές υπηρεσίες που ενσωματώνουν ορισμένους χάρτες απόδοσης στο συνδυασμό κατά τη συγκομιδή, ή σε δορυφορικά δεδομένα, μπορούμε να εντοπίσουμε πού είναι οι προβληματικές περιοχές στο χωράφι, έτσι ώστε [ο αγρότης] να μπορεί να ψεκάζει μόνο λιπάσματα ή φυτοπροστασία εκείνο το σημείο, »Είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος Maximillian von Löbbecke. «Έτσι υπάρχει μια τεράστια μείωση των χημικών ουσιών που διατίθενται στο πεδίο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του 365farmnet Maximillian von Löbbecke.

«Ωστόσο, αυτό λειτουργεί μόνο με συνδεσιμότητα .... Ό, τι θέλετε να κάνετε σε ψηφιακές υπηρεσίες, χρειάζεστε ευρυζωνική σύνδεση», είπε. «Χωρίς συνδεσιμότητα στις αγροτικές περιοχές, ο αγρότης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις υπηρεσίες, οπότε δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει σύγχρονα πράγματα όσον αφορά τη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής του ή των διαδικασιών του, ή οτιδήποτε βάζει στον αγρό.»

Για τον Timmermans, η ψηφιακή δυνατότητα της γεωργίας μιμείται κάθε άλλο τομέα. Εκτός από μια αγροτική επανάσταση, οι κορυφαίες προτεραιότητες της ΕΕ θα είναι ένα κύμα ανακαινίσεων κτιρίων, νέων πολιτικών για την ενέργεια, αναζωογόνησης των σιδηροδρόμων και ηλεκτροκίνησης των αυτοκινήτων.

«Τα πάντα βασίζονται στην τεχνολογία», είπε ο Timmermans. «Με κάθε μεταρρύθμιση που κάνουμε, η ψηφιοποίηση θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Ένας από τους μεγαλύτερους ενεργοποιητές που έχουμε στην Πράσινη Συμφωνία είναι η ψηφιοποίηση.»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις