Παπαθανάσης: Μέχρι τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις για το click away
Παπαθανάσης: Μέχρι τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις για το click away

Σχετικά με καταγγελίες για μη σύννομες πρακτικές επιχειρήσεων, τόνισε ότι λειτουργεί το 1520 για τους καταναλωτές εφόσον θεωρούν ότι μια επιχείρηση δεν λειτουργεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το κράτος.

Ο Νίκος Παπαθανάσης τόνισε ότι το επόμενο βήμα είναι η παράδοση εντός click in shop αλλά ακόμα υπάρχει μόνον ως σκέψη και θα τεθεί την ερχόμενη εβδομάδα ενώ θα αποσαφηνιστεί και με πόσα άτομα θα λειτουργήσει.

Ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα καταβληθούν τα ποσά στους δικαιούχους ιδιοκτήτες και μίλησε για δίκαιο επιμερισμό των επιπτώσεων της πανδημίας.

Σκοπός είναι να στηρίξουμε τις θέσεις εργασίας ώστε να μην έχουμε απώλειες. Θα συνεχίσουμε τη στήριξη έως το τέλος της πανδημίας και στο τέλος θα γίνει αξιολόγηση για τους κλάδους που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές.

Με μεγάλη προσοχή η κυβέρνηση παρακολουθεί τον κλάδο της εστίασης και θα ληφθεί ειδική μέριμνα ενώ τόνισε ότι δεν είμαστε κοντά στο χρονικό σημείο που θα ανοίξει αυτός ο κλάδος.

Σε ερώτηση για τις λαϊκές αγορές, τόνισε ότι λειτουργούν πολύ ικανοποιητικά για τα είδη πρώτης ανάγκης με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας.

Σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας ακόμη κι αν κάποιοι δυσαρεστούνται. Πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να γίνουν μακροχρόνιες προβλέψεις γιατί η κινητικότητα των πολιτών είναι ρευστή και ο σχεδιασμός γίνεται μέρα μέρα με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία.

«Εμείς δεν θέλουμε να κλείσει καμία επιχείρηση» είπε και πρόσθεσε ότι στο τέλος της κρίσης θα αξιολογηθεί ποιοι κλάδοι έχουν δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα και θα υπάρξει ανάλογη στήριξη. «Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε, δεν έχουμε φτάσει στο τέλος της πανδημίας».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις