Επιδοτούμενα σεμινάρια για 8.500 αγρότες

 Ευκαιρία σε χιλιάδες ανέργους να γίνουν αγρότες δίνει ο οργανισμός ΕΛΓΟ-Δήμητρα.

Ξεκινά άμεσα η υλοποίηση προγραμμάτων επιδοτούμενης κατάρτισης ύψους 20 εκ. ευρώ σε 7.000 ανέργους και 1.500 αυτοαπασχολούμενους και υποαπασχολούμενους στον αγροτικό τομέα σε 8 περιφέρειες της χώρας.


Επιδοτούμενα σεμινάρια για 8.500 αγρότες

Οι καταρτιζόμενοι θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα διάρκειας 200 ωρών και το ποσό της επιδότησης κυμαίνεται από 900 έως 1.000 ευρώ. Μέσα από τάξεις που θα στηθούν στις περιφέρειες που εντάσσονται στο πρόγραμμα θα μπορούν οι καταρτιζόμενοι να παρακολουθήσουν μαθήματα για καλλιέργειες κηπευτικών, δενδρώδεις καλλιέργειες, αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, μελισσοκομία, παραγωγή τυροκομικών και γαλακτομικών προϊόντων κ.λπ.

Ανοίγεται έτσι ένας δρόμος επαγγελματικής αποκατάστασης αλλά και μία εναλλακτική πηγή εισοδήματος για όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Η τάση για επιστροφή στην ύπαιθρο ενισχύεται, καθώς όλο και περισσότεροι άνεργοι αναζητούν απασχόληση.

Η παρατηρούμενη αυτή τάση επιστροφής κυρίως νέων ανθρώπων στην ύπαιθρο προς αναζήτηση επαγγελματικής διεξόδου, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, αποτέλεσε αφορμή για την επιλογή και επεξεργασία ενός νέου προγράμματος με θέμα «Αναβάθμιση επαγγελματικών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού μέσω κατάρτισης στον πρωτογενή τομέα» που θα υλοποιηθεί στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Πελοποννήσου.
Επιδοτούμενα σεμινάρια για 8.500 αγρότες

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος ο οργανισμός ΕΛΓΟ - Δήμητρα ξεκινά άμεσα την υλοποίηση 347 προγραμμάτων επιδοτούμενης κατάρτισης, συνολικού ύψους 20 εκ. ευρώ, σε 7.000 ανέργους και 1.500 αυτοαπασχολούμενους και υποαπασχολούμενους στις 8 συγκεκριμένες περιφέρειες της χώρας.

1. Το πρόγραμμα «τρέχει» ο ΕΛΓΟ - Δήμητρα και αφορά 7.000 ανέργους και 1.500 αυτοαπασχολούμενους στον αγροτικό τομέα

2. 200 ώρες η διάρκεια των μαθημάτων που θα γίνουν σε 8 περιφέρειες της χώρας

3. 900 έως 1.000 ευρώ το ποσό της επιδότησης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ
Ενισχύσεις έως 55% σε εταιρείες επικοινωνιών και πληροφορικής

«ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ»

Οδηγός για να βγείτε από τη μαύρη λίστα

ΣΤΗ Β. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
7,1 εκατ. ευρώ, μέσω Leader, για νέες επενδύσεις

ethnos.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις