Και δεύτερος Ιανός χτύπησε την Αιτωλοακαρνανία
Πλημμύρισε η εκλογική περιφέρεια του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

Στο δήμο Μεσολογγίου προκλήθηκε υπερχείλιση χειμάρρων στην Καλυδώνα καθώς και καταπτώσεις στο οδικό δίκτυο Άγιος Θωμάς- Άγιος Συμεών.

Η σφοδρή νεροποντή μετέτρεψε σε ποτάμια τους αγροτικούς δρόμους του Αγίου Θωμά που οδηγούν σε χωράφια και λιοστάσια με αποτέλεσμα να είναι αδιάβατοι καθώς ξεχείλισαν οι χείμαρροι, που, ενώ είχαν καθαριστεί, έφραξαν και πάλι από τα φερτά υλικά που παρέσυραν τα νερά από τον Αράκυνθο.

Επιπλέον ζημιές υπέστη και ο δρόμος που οδηγεί στον Άη – Συμιό και κυρίως το τμήμα που οδηγεί προς τον Σταυρό. Φερτά υλικά έχουν πέσει στο οδόστρωμα ενώ σε ένα σημείο έχει κοπεί και δεν υπάρχει πρόσβαση στα σπίτια που βρίσκονται ψηλότερα. Κλήθηκε ο Δήμος για να επέμβει με μηχανήματα προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Μεγάλα προβλήματα καταγράφονται και στην περιοχή του Νεοχωρίου κα  της Κατοχής όπου έχουν πλημμυρίσει χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης.

Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Αγρινίου

Στο Αγρίνιο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο έχει κλείσει σε πολλά σημεία και οι αρμόδιες Αρχές βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Σύμφωνα με το agrinionews.gr, τόσο στην Εθνική Οδό στο ύψος της Ερμίτσας και στο Καινούργιο, όσο και στην επαρχιακή Αγρινίου-Εμπεσού στο ύψος των Διαμαντέικων αλλά και στο δρόμο για Σκουτερά η κυκλοφορία των οχημάτων καθίσταται αδύνατη.

Αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν από τα νερά και σε άλλα σημεία όπως στο ύψος του ΟΑΕΔ της Εθνικής Οδού αλλά και στο ύψος του πρώην Πολυκλαδικού, ενώ λιμνάζοντα ύδατα δυσχεραίνουν την κυκλοφορία και σε πολλά σημεία της πόλης.

Επίσης, υπάρχουν αναφορές για πλημμυρισμένα χωράφια, οικόπεδα και ιδιοκτησίες σε πολλές περιοχές, όπως η Λεύκα, τα Δύο Ρέμματα, η Στράτος και αλλού.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε και για αντλήσεις υδάτων σε σχολεία, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ χρειάστηκε να απομακρυνθούν οι μαθητές του ΕΠΑΛ στη Νεάπολη καθώς παρακείμενος χείμαρρος υπερχείλισε.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει περίπου 50 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια.

Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε πως λόγω των έντονων βροχοπτώσεων βρίσκονται ήδη σε οριακό σημείο πολλά υδατορέματα στους Δήμους Αγρινίου, Ξηρόμερου, Ακτίου- Βόνιτσας και Μεσολογγίου, ενώ στην περιοχή της Ναυπακτίας έχουν σημειωθεί πολλές καταπτώσεις. Πάντως, όπως επισημαίνει, όλα τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς και μισθωμένα μηχανήματα, εργάζονται συνεχώς, ώστε να αποτρέψουν πιθανές υπερχειλίσεις των υδατορεμάτων.

Σε λειτουργία εξάλλου τίθεται ειδική τηλεφωνική γραμμή στον Δήμο Αγρινίου όπου θα καταγράφονται προβλήματα από την έντονη κακοκαιρία. Οι δημότες μπορούν να καλούν στο 26413 -60442 μέχρι τις 10.00 μ.μ για την αναφορά ζημιών από την βροχόπτωση. Αίτημα κατατίθεται αρμοδίως ώστε να κηρυχθεί ο δήμος Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις