Δ. Μακεδονία: Ξύπνησαν οι αρκούδες
Δ. Μακεδονία: Ξύπνησαν οι αρκούδες

Άρχισαν να ξυπνούν οι αρκούδες από τον χειμέριο ύπνο τους, με την άνοδο της θερμοκρασίας κι έκαναν τις πρώτες εμφανίσεις τους. Στον Γέρμα Καστοριάς μάλιστα, σε κτηνοτροφική μονάδα, φαίνεται πως αρκούδα πλησίασε και σκότωσε κάποια από τα ζώα.

Οι κάτοικοι των ορεινών κυρίως περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς την άνοιξη οι αρκούδες ξυπνούν πεινασμένες και, σε αναζήτηση τροφής, πολλές φορές πλησιάζουν και σε κατοικημενες περιοχές.

Με αφορμή το περιστατικό στην Καστοριά, τομέλος της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ Νίκος Παναγιωτόπουλος , υπενθυμίζει πως στην περιοχή γεωργοί, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι θα πρέπει να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για την προστασία τους από τις αρκούδες, ενώ σε κάθε περίπτωση, με προσοχή θα πρέπει να κινείται καθένας στο βουνό.

Στο καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο Φλώρινας οι αρκούδες απολαμβάνουν λίγο ύπνο ακόμα, αφού φέτος άργησαν να κοιμηθούν. Δείτε στο βίντεο το εορταστικό γεύμα που απόλαυσαν, λίγο πριν τον ύπνο τους.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις