Δασικοί χάρτες: Νόμιμη εκπροσώπηση αγροτικού τομέα στη Κρήτη
Νόμιμη εκπροσώπηση αγροτικού τομέα στη Κρήτη

Επιστολή των Αγροτικών Συλλόγων Σητείας , Τυμπακίου, Καντάνου- Σελίνου , Ιεράπετρας σχετικά με την συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης 2/3/2021, με αντικείμενο συζήτησης Δασικοί Χάρτες. Ακολουθεί η επιστολή: 

Αξιότιμοι,

Ενημερωθήκαμε για την σημερινή σας τηλεδιάσκεψη από τον τύπο και θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία μας ως προς αυτή την διαδικασία.


Το αντικείμενο της συζήτησης σας για τους δασικούς χάρτες είναι φλέγον και απασχολεί το σύνολο της υπαίθρου. Παραταύτα, δεν καλέστηκαν να παραβρεθούν οι νόμιμοι εκπρόσωποι του αγροτικού κλάδου.


Να σας ενημερώσουμε ότι, σύμφωνα με το νόμο 4015/ 2011, σε κάθε Δήμο νομιμοποιούνται να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα του πρωτογενή τομέα μόνο ένας Αγροτικός σύλλογος ,ένας Κτηνοτροφικός σύλλογος και ένας σύλλογος Αλιέων που να έχει εναρμονιστεί με τον παραπάνω νόμο. Μέχρι σήμερα αυτό έχει γίνει πράξη μόνο σε 4 Δήμους της Κρήτης, παρ' όλες τις προσπάθειες μας τα τελευταία 10 χρόνια, 


Από τα παραπάνω, σας καλούμε να ορίσετε εκ νέου την συνεδρίαση σας, ώστε να λάβετε υπ’ όψιν σας τις θέσεις των νόμιμων αγροτικών φορέων της Κρήτης και όχι μεμονωμένων, μη σύννομων εκπροσώπων.


Σας καλούμε επίσης να συμβάλλετε τα μέγιστα ώστε να νομιμοποιηθούν / ιδρυθούν περισσότεροι Αγροτικοί Σύλλογοι σε επίπεδο Κρήτης,

 

Εκ των Δ.Σ.

 

Αγροτικοί Σύλλογοι

Σητείας , Τυμπακίου, Καντάνου- Σελίνου , Ιεράπετρας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις