Συνάντηση δήμου Μίνωα πεδιάδας με τον σύλλογο φίλων των ζώων

Με την παρουσία του δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Τρίτη 09/03/2021 στο Νέο Δημαρχείο Αρκαλοχωρίου μεταξύ της Αντιδημάρχου Όλγας Δραμουντάνη και της κας Αγλαΐας Μπαντουβάκη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων των Ζώων Μινώα Πεδιάδας «Η Κιβωτός του Μίνωα» κ. Σταύρο Ροδιτάκη και μέλη αυτού.

Ο κ. Φραγκάκης, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη της συνάντησης, τόνισε μεταξύ άλλων, δίνοντας και το στίγμα του σχεδιασμού του δήμου για το θέμα πως «ο δήμος με αυτή την κίνησή του δείχνει έμπρακτα τον ενδιαφέρον του για το θέμα των αδέσποτων ζώων και είναι ανοιχτός σε κάθε πρόταση τόσο της «Κιβωτού του Μίνωα» όσο και άλλων φορέων, προκειμένου όλοι μαζί να λύσουμε βασικά προβλήματα που προκύπτουν από την αύξηση του αριθμού των αδέσποτων. Θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στην ενημέρωση των δημοτών και κυρίως των παιδιών για τη συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα και θα προχωρήσουμε με τόλμη σε νέες και καινοτόμες παρεμβάσεις.»

Στη συνάντηση συζητήθηκε συνολικά το πλαίσιο που αφορά στα αδέσποτα ζώα του δήμου καθώς και οι πρώτοι, άμεσοι στόχοι για την επίλυση σημαντικών θεμάτων όπως η σίτιση, η φύλαξη και οι υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν. Στη συνέχεια τέθηκαν οι πρώτες βάσεις για τους πιο μακροπρόθεσμους στόχους και υποχρεώσεις έτσι όπως διαμορφώνονται από την υπάρχουσα νομοθεσία.

Από την πλευρά του Δήμου, μέσω της κας Δραμουντάνη, προτάθηκε η υπογραφή «Συμφώνου Συνεργασίας» με την «Κιβωτό του Μίνωα», προκειμένου να προχωρήσει ταχύτερα και αποτελεσματικότερα ο δήμος στην άμεση επίλυση θεμάτων που αφορούν στα αδέσποτα, τονίζοντας παράλληλα την χρησιμότητα της εθελοντικής βοήθειας που προσφέρει ο Σύλλογος.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις