Στύλιος στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας: «Το στοίχημα για την πράσινη μετάβαση μπορεί να αναμορφώσει την Ευρώπη»

Ο Έλληνας υφυπουργός μετέβη στη Λιουμπλιάνα συνοδευόμενος από τον γ.γ. Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνο Μπαγινέτα.

Το Συμβούλιο διεξήχθη υπό την Προεδρία του υπουργού Γεωργίας, Δασών και Τροφίμων της Σλοβενίας, Γιόζε Ποντγκόρσεκ, ενώ παραβρέθηκε και ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιάνους Βοϊτσεχόφσσκι.

«Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική πρέπει να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στη στήριξη και καθοδήγηση του αγρότη και για να γίνει αυτό, χρειάζονται αποτελεσματικές συνέργειες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο» τόνισε στην ομιλία του ο Γ. Στύλιος που επίσης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που ήδη υλοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Ελλάδα, μαζί με συναρμόδια Υπουργεία, στο πλαίσιο μιας συνολικής εθνικής στρατηγικής για την ύπαιθρο και τα προβλήματά της, όπως η γήρανση του αγροτικού πληθυσμού, η υψηλή ανεργία των νέων της υπαίθρου και οι έκτακτες προκλήσεις εξαιτίας των αντίξοων κλιματικών συνθηκών.

Κλείνοντας την εισήγησή του ο υφυπουργός ανέφερε: «Το στοίχημα για την πράσινη μετάβαση, σε συνδυασμό με την ολοκληρωμένη στήριξη των ανθρώπων και των περιοχών της υπαίθρου, μπορεί και πρέπει να αναμορφώσει την Ευρώπη στο σύνολό της».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις