Ηλεκτροσόκ στους ΤΟΕΒ: Αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος έως 40%
Ηλεκτροσόκ στους ΤΟΕΒ: Αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος έως 40%

Η κατάσταση που δημιουργείται είναι δραματική καθώς οι προϋπολογισμοί των ΤΟΕΒ έχουν κλείσει, ωστόσο με έκτακτες γενικές συνελεύσεις προτίθενται να περάσουν αναδρομικά τις αυξήσεις στους παραγωγούς. Φυσικά αρκετοί ΤΟΕΒ είναι χρεωμένοι και λειτουργούν με ρυθμίσεις ή ασφαλιστικά μέτρα κάτι που σημαίνει ότι καλούνται να διαχειριστούν συνολικά τα προηγούμενα χρέη, τις τρέχουσες υποχρεώσεις και τις νέες αυξήσεις, ένα εκρηκτικό μείγμα την ώρα που η τρέχουσα αρδευτική περίοδος είναι εξαιρετικά κρίσιμη για μια σειρά από καλλιέργειες.

Και όλα αυτά υπό τη δαμόκλειο σπάθη της ΔΕΗ που απειλεί να κατεβάσει τον διακόπτη στα αντλιοστάσια ενώ όπως τόνισε στο agrocapital στέλεχος ΤΟΕΒ η εταιρεία έχει και το δικαίωμα να διώξει τους αρρύθμιστους κι ασυνεπείς ΤΟΕΒ από πελάτες οπότε εφόσον εκείνοι αναζητήσουν άλλο πάροχο τίθενται εκτός αγροτικού τιμολογίου.

Φυσικά, οι επιβαρύνσεις των ΤΟΕΒ θα περάσουν απευθείας στους παραγωγούς που θα κληθούν να πληρώσουν πολύ ακριβότερα τα ποτίσματα.

Και για να γίνει κατανοητό πόσο έχει ακριβύνει το ρεύμα, σε μια δεκαετία τα ετήσια ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι ΤΟΕΒ είναι αυξημένα κατά 300%!

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις