ΣΕΚ: άμεση λύση για τους βοσκότοπους

Παρότι ο ΣΕΚ είχε έγκαιρα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου,  από το Μάιο του 2013, και έχει ενημερώσει και τον Πρωθυπουργό ότι οι κτηνοτρόφοι θα χάσουν μεγάλο μέρος των ενισχύσεων αν δεν λυθεί  άμεσα το θέμα της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων το αρμόδιο Υπουργείο  όχι μόνο δεν συζήτησε μαζί μας, όπως ζητούσαμε, αλλά με την αδιαφορία του επιδεινώθηκε η κατάσταση θέτοντας ακόμη μεγαλύτερες εκτάσεις εκτός επιλεξιμότητας

Αποτέλεσμα είναι  να χαθεί όχι μόνο η εξισωτική αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της ενιαίας ενίσχυσης του 2013. Το  τραγικότερο όλων είναι  ότι οι απώλειες  αυτές  θα ισχύσουν και  κατά την  εφαρμογή της νέας ΚΑΠ  αφού το 2013 αποτελεί έτος αναφοράς.

Για  άλλη  μια φορά θέτουμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  προ των ευθυνών του και ζητούμε να  γίνει η  ενεργοποίηση των δικαιωμάτων  για το 2013  με το σύστημα που ίσχυε  όλα τα προηγούμενα χρόνια. Εν συνεχεία  θα έχουμε τον απαραίτητο χρόνο ως χώρα ώστε να  αντιμετωπιστεί  το πρόβλημα προς όφελος των παραγωγών και της  ίδιας της χώρας.

Έτσι  όπως διαμορφώθηκε  η κατάσταση σήμερα  και  αν δεν δοθεί λύση στο  σοβαρό αυτό ζήτημα  άμεσα ο ΣΕΚ θα καλέσει τους κτηνοτρόφους της χώρας  να συμμετέχουν μαζικά σε κινητοποιήσεις κατά του αρμόδιου Υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις