Βασιλόπουλος: Επισκέφτηκε το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας στην Καβάλα
Βασιλόπουλος: Επισκέφτηκε το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας στην Καβάλα

Τις δυνατότητες διαπεριφερειακής συνεργασίας για την αντιμετώπιση των κοινών ζητημάτων στον τομέα της αλιείας εξέτασαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, και ο ομόλογός του, Αλιευτικής Πολιτικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Ανδρέας Καραγιώργης.

Ο τομέας της αλιείας τόσο στη Δυτική Ελλάδα όσο και στη θαλάσσια ζώνη της Ανατολικής Μακεδονίας αναπτύσσεται συνεχώς, γι αυτό το λόγο απαιτούνται συνέργειες σε περιφερειακό επίπεδο. Χαρακτηριστική άλλωστε στη συνάντηση ήταν η αναφορά του κ. Καραγιώργη πως “τα επόμενα χρόνια θα γεμίσουμε από επενδύσεις που θα έχουν να κάνουν με τα αλιευτικά προϊόντα και δη των οστράκων”.

Ο κ. Βασιλόπουλος είχε την ευκαιρία επίσης να επισκεφθεί Το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝ.ΑΛ.Ε.) ανήκει στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛ.Γ.Ο. – ΔΗΜΗΤΡΑ) ο οποίος εποπτεύεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το Ινστιτούτο εδρεύει στη Νέα Πέραμο Καβάλας και λειτουργεί από το 1995 με κύρια αντικείμενα έρευνας την αλιεία, το υδάτινο περιβάλλον (παράκτια, μεταβατικά και εσωτερικά ύδατα), την αξιοποίηση των αλιευτικών προϊόντων και τις υδατοκαλλιέργειες. Σε δηλώσεις του ο κ Βασιλόπουλος σχολίασε με έμφαση ότι «οι επαφές σε διαπεριφερειακό επίπεδο θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα προκειμένου να χαραχθούν κοινές πολιτικές σε μείζονα αγροτικά ζητήματα που χρήζουν αντιμετώπισης για την ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις