Απόβαση των αγροτών της Κρήτης στην Αθήνα - Τι διεκδικούν
Απόβαση των αγροτών της Κρήτης στην Αθήνα

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στον κόμβο Μουρνιών στην είσοδο της πόλης, κατευθύνθηκαν με τα οχήματά τους προς το κέντρο και την πλατεία Ελευθερίας, όπου βρίσκεται η έδρα της Αντιπεριφέρειας Χανίων, και κατέληξαν στο κτίριο της Υπηρεσίας Δασών.

Οι συγκεντρωμένοι, σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών της κινητοποίησης, διαμαρτύρονται για την περικοπή των επιδοτήσεων και την αύξηση του κόστους παραγωγής, ενώ ζητούν να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων, Γιάννης Βερυκάκης, «τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι πολλά. Τα εισοδήματά μας μειώνονται, ενώ υπάρχει μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής. Ζητάμε να μην ισχύσει η νέα ΚΥΑ, με την οποία γίνονται περικοπές των ενισχύσεών μας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας, Μανούσος Σταυριανουδάκης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας υποστηρίζοντας πως «το κόστος παραγωγής είναι ιδιαίτερα αυξημένο, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε, πλέον, να καλύψομε τα έξοδά μας».

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη χθεσινή κινητοποίηση, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα Χανιά θα λάβουν μέρος στη σημερινή συγκέντρωση αγροτοκτηνοτρόφων που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις