Κρητικοί αγρότες στο ΥΠΑΑΤ με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμο Κεδίκογλου
Κρητικοί αγρότες στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμο Κεδίκογλου

"Απόβαση" 1.500 και πλέον αγροτών και κτηνοτρόφων από την Κρήτη στο λιμάνι του Πειραιά. Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τι ζητούν.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ Κρήτης συνεδρίασε την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή των Γιάννη Κουράκη, Γιώργου Μαρινάκη, Γιάννη Μαλανδράκη, Μανόλη Κοκοσάλη και Νίκου Κοκκίνη. Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν την Εκτελεστική Επιτροπή ήταν και τα θέματα των αγροτών της Κρήτης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Συγκεκριμένα, στο τραπέζι  του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμου Κεδίκογλου  τέθηκαν τα ζητήματα των αγροτικών αποζημιώσεων, η τροποποίηση της ΚΥΑ, η κατανομή των βοσκοτόπων, η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων του αγροτικού κόσμου, αλλά και η παρατηρούμενη περαιτέρω μείωση των επιδοτήσεων, κ.ά

"Θα πάμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να πούμε αυτά που πρέπει να πούμε"», δήλωσε κτηνοτρόφος ενώ ένας άλλος συμπλήρωσε "από ό,τι μάθαμε ο Υπουργός έχει φύγει στη Θεσσαλονίκη. δεν πειράζει, εμείς θα πάμε έξω από το Υπουργείο. Ευελπιστούμε  ο Υφυπουργός τουλάχιστον  να μας κάνει δεκτά τα αιτήματά μας".

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το μεσημέρι μαζί με συναδέλφους τους παραγωγούς μαύρης σταφίδας θα βρεθούν στην πλατεία Συντάγματος, όπου και θα διαδηλώσουν διεκδικώντας την απόσυρση των αποθεμάτων της κορινθιακής σταφίδας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις