Έκθεση αγοράς γεωργικών προϊόντων της ΕΕ

Μια καλή συγκομιδή σιτηρών στην ΕΕ, όπως και σε ολόκληρο τον πλανήτη, που είναι πιθανή να ανακουφίσει την σφιχτή κατάσταση της αγοράς σιτηρών και ελαιούχων σπόρων η οποία παρατηρήθηκε κατά το παρελθόν έτος, κυρίως για τη διατροφή των ζώων, καταγράφουν οι φθινοπωρινές βραχυπρόθεσμες προβλέψεις για το 2013 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν στην δημοσιότητα την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου.

Στους τομείς της κτηνοτροφίας, η μείωση της παραγωγής βοείου κρέατος και χοιρινού το 2013 αναμένεται να αντισταθμιστεί εν μέρει από την αύξηση της παραγωγής κρέατος πουλερικών, παράλληλα με την πρόβλεψη της τη συνεχούς αύξησης των εξαγωγών.

Σχετικά με τον γαλακτοκομικό τομέα, μετά από σχετικά υψηλές τιμές λόγω ισχυρής παγκόσμιας ζήτησης και σφιχτό εφοδιασμό σε παγκόσμιο επίπεδο, η παραγωγή της ΕΕ αυξήθηκε από το καλοκαίρι λόγω βελτίωσης των καιρικών συνθηκών και αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο έτος.

 Σημειώνεται πως η εν λόγω έκθεση (Outlook), που εκδίδεται τρεις φορές το χρόνο, βασίζεται σε εκτιμήσεις της αγοράς από εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις