Η ποσόστωση εξαγωγής σιτηρών της Ρωσίας μπορεί να οριστεί σε 14 εκατ. τόνους
Η ποσόστωση εξαγωγής σιτηρών της Ρωσίας μπορεί να οριστεί σε 14 εκατ. τόνους

Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να ορίσει την ποσόστωση εξαγωγής σιτηρών σε 14 εκατομμύρια τόνους, συμπεριλαμβανομένων 9 εκατομμυρίων τόνων σιταριού, για τις 15 Φεβρουαρίου έως τις 30 Ιουνίου, ανέφερε την Παρασκευή το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο μια πηγή που γνωρίζει τις συζητήσεις.

Η Ρωσία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σιταριού στον κόσμο, δήλωσε ότι θα καθορίσει ποσόστωση εξαγωγής σιτηρών το πρώτο εξάμηνο του 2022 για να εξασφαλίσει τον εγχώριο εφοδιασμό εν μέσω υψηλού πληθωρισμού τροφίμων.

Πηγή που γνωρίζει τις συζητήσεις μεταξύ αξιωματούχων είπε στο Reuters τους ίδιους αριθμούς για το μέγεθος της πιθανής ποσόστωσης την Παρασκευή.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται και δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, πρόσθεσε η πηγή.

Το υπουργείο Γεωργίας της Ρωσίας δήλωσε στο Reuters την Παρασκευή ότι το μέγεθος των ποσοστώσεων και η χρονική περίοδος για αυτές θα καθοριστούν από την κυβέρνηση.

Η ποσόστωση εξαγωγής σιτηρών της χώρας ήταν 17,5 εκατομμύρια τόνοι για τις 15 Φεβρουαρίου-30 Ιουνίου 2021. Δεν υπήρχε χωριστή ποσόστωση για το σιτάρι το 2021.

«Σκοπεύουμε να συζητήσουμε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και το μέγεθος της ποσόστωσης για το 2022 με το υπουργείο Γεωργίας στο εγγύς μέλλον», δήλωσε στο Reuters το υπουργείο Οικονομίας.

Από τώρα, το υπουργείο αναμένει ότι η χρονική στιγμή της μελλοντικής ποσόστωσης «να είναι συγκρίσιμη με το μέτρο του τρέχοντος έτους», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις