Πιο κοντά η Κίνα στις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες

Η Κίνα δημοσίευσε σχέδιο κανόνων την Παρασκευή που περιγράφει τις απαιτήσεις εγγραφής για ζιζανιοκτόνα που χρησιμοποιούνται σε γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες, σε μια άλλη ένδειξη ότι το Πεκίνο ετοιμάζεται να επιτρέψει μεγαλύτερη χρήση της γενετικά τροποποιημένης τεχνολογίας στη γεωργία, αναφέρει το Reuters.

Οι κανόνες περιλαμβάνουν κατευθυντήριες γραμμές για δοκιμές αποτελεσματικότητας για ζιζανιοκτόνα που χρησιμοποιούνται σε καλαμπόκι και σόγια ανθεκτικά σε ζιζανιοκτόνα, σύμφωνα με τη δήλωση στον ιστότοπο του Υπουργείου Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων.

Η Κίνα επί του παρόντος δεν επιτρέπει τη φύτευση γενετικά τροποποιημένων ποικιλιών μεγάλων καλλιεργειών ζωοτροφών ή τροφίμων, αν και το μεγαλύτερο μέρος του βαμβακιού της είναι γενετικά τροποποιημένο.

Τον περασμένο μήνα συνέταξε νέους κανόνες που καθορίζουν απαιτήσεις για την ενσωμάτωση ενός γενετικά τροποποιημένου χαρακτηριστικού σε συμβατικές ποικιλίες σπόρων, κάτι που θεωρήθηκε από τη βιομηχανία ως ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της πράσινης εμπορικής παραγωγής ΓΤ καλαμποκιού.

Οι κανόνες για τα ζιζανιοκτόνα είναι ανοιχτοί για σχολιασμό έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις