Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ''μαζεύει'' την εγκύκλιο με το κτηματολόγιο
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ''μαζεύει'' την εγκύκλιο με το κτηματολόγιο

Οι αγρότες βιώνουν μια από τις χειρότερες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας της χώρας μας, ενώ ο χειμώνας διαφαίνεται ότι θα είναι καταστροφικός αν δεν ληφθούν έγκαιρα τα κατάλληλα και επαρκή μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης. Με την πανδημία να βρίσκεται ξανά σε έξαρση, με τις απανωτές αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, του πετρελαίου και των αγροτικών εφοδίων, δεν διαφαίνεται καμία αισιόδοξη προοπτική με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την κατάσταση ο ΟΠΕΚΕΠΕ με τις εγκύκλιους να δίνουν και να περνούν ευτυχώς σήμερα έκανε ένα βήμα πίσω με( 7η τροποποίηση εγκυκλίου για τις «Διαδικασίες Ελέγχων του καθεστώτος της βασικής ενίσχυσης) έρχεται απλά να συγκαλύψει μια σειρά άστοχων, αδιαφανών, περίεργων και πιθανά πρόχειρων χειρισμών, με τελικό θύμα τις αγροτικές επιδοτήσεις εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών.


Ας δούμε τα  σημαντικότερα σημεία των διασταυρούμενων μηχανογραφικών ελέγχων αφορούν κυρίως ελέγχους όπως αναφέρει ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Διασταυρούμενοι έλεγχοι
A.Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγωγής των σχετικών στοιχείων αιτήσεων, διοικητικών και επιτόπιων ελέγχων του συνόλου των γεωργών της χώρας στην Κεντρική Βάση Δεδομένων, πραγματοποιείται κεντρικός διασταυρούμενος μηχανογραφικός έλεγχος αυτών και παράγονται αρχεία «ευρημάτων».

Οι εν λόγω έλεγχοι μπορούν άτυπα να χωριστούν σε τέσσερις κατηγορίες που αφορούν :

  •  Τα προσωπικά στοιχεία του γεωργού (π.χ. έλεγχος ΑΦΜ, λογαριασμού τραπέζης, πρόωρης συνταξιοδότησης κ.λπ.).
  •  Το χαρτογραφικό υπόβαθρο και την ύπαρξη των αγροτεμαχίων (σύγκριση με βάση αρχείο ενοτήτων (c-ilots), διπλά αγροτεμάχια, υπέρβαση έκτασης κ.λπ.), καθώς και τα ζώα, μέσω της μηχανογραφημένης βάσης δεδομένων για τα βοοειδή - αιγοπρόβατα, ώστε να επαληθεύεται η επιλεξιμότητα για την ενίσχυση και να αποφεύγεται η αδικαιολόγητη πολλαπλή χορήγηση της ίδιας ενίσχυσης για το ίδιο ημερολογιακό έτος.
  •  Την εκπλήρωση των όρων επιλεξιμότητας σύμφωνα με τις ενωσιακές και εθνικές διατάξεις (π.χ. εκτάσεις μικρότερες των 0.3 εκταρίων, ανά τύπο καλλιέργειας, κ.λπ.).
  •  Διασταύρωση με στοιχεία που παρέχονται από την ΑΑΔΕ 

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις