Συμμετοχή του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην αξιολόγηση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης
Συμμετοχή του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην αξιολόγηση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας συμμετείχε, δια του Προέδρου του κ. Σπ. Μάμαλη στη διαδικασία αξιολόγησης της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η αξιολόγηση της ΕΘΑΑΕ από τον ευρωπαϊκό φορέα European Association for Quality Assurance in Higher Education (ENQA), πραγματοποιείται κάθε πέντε έτη και έχει σαν στόχο τη διαμόρφωση αντικειμενικότερης γνώμης για την επαναπιστοποίηση της Αρχής ως πλήρες μέλος της ΕΝQA.

Στα πλαίσια αξιολόγησης προβλέπονται συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς της Ανώτατης Εκπαίδευσης και κοινωνικούς εταίρους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 2 Φεβρουαρίου 2022 και ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην παρέμβαση του επισήμανε το ρόλο της ΕΘΑΑΕ για τη διασφάλιση της ποιότητας των προγραμμάτων σπουδών των γεωτεχνικής κατεύθυνσης πανεπιστημιακών Τμημάτων.

Εξήρε τη συνεργασία της Αρχής με τους επαγγελματικούς και επιστημονικούς  φορείς, επισήμανε την ουσιαστική συμμετοχή των εκπροσώπων του Επιμελητηρίου στις Επιτροπές Αξιολόγησης των προγραμμάτων σπουδών αλλά και τη σημασία της για τη συσχέτιση και αντιστοίχιση μεταξύ των προγραμμάτων σπουδών και των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Απάντησε σε ερωτήματα για τα νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα και για την αντιστοίχιση της αγοράς εργασίας με τις προσφερόμενες σπουδές.

Τέλος μίλησε για τη χρησιμότητα των πορισμάτων της ΕΘΑΑΕ για τη χάραξη πολιτικής στη γεωτεχνική εκπαίδευση, τονίζοντας παράλληλα τη γενικότερη συνεισφορά της ΕΘΑΕΕ στη βελτίωση της ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Η ΕΘΑΑΕ, με μήνυμά της, ευχαρίστησε θερμά το Επιμελητήριο για τη συμμετοχή και τη συνεισφορά του στη συζήτηση κατά τη διαδικασία αξιολόγησής της.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις