Διεργασίες για τον προσδιορισμό των ποιοτικών χαρακτηριστικών των ελαιολάδων και πυρηνελαίων

Σε εσωτερικό επίπεδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commission) και στο πλαίσιο των εσωτερικών επικοινωνιών των επαγγελματικών Οργανώσεων της Ε.Ε, γίνεται την περίοδο αυτή, συζήτηση για την επικαιροποίηση της νομοθεσίας για τον προσδιορισμό των ποιοτικών χαρακτηριστικών των ελαιολάδων και πυρηνελαίων καθώς και των μεθόδων προσδιορισμού τους, και το Δ.Σ του ΣΕΒΙΤΕΛ εκτιμά ότι είναι άκρως απαραίτητο να προετοιμαστεί και η χώρα μας θέτοντας ορισμένα από τα σημεία που χρίζουν αλλαγών, τροποποιήσεων.

 

Μεταξύ των θεμάτων είναι ο έλεγχος φυτοφαρμάκων σε τρίτες χώρες, η ανάλυση πτητικών ενώσεων και η μέθοδος της Οργανοληπτικής Αξιολόγησης με την διαδικασία κατ’ έφεση εξέτασής της.

 

Για την συζήτηση όλων των εκκρεμών θεμάτων ή όλων όσων απασχολούν του τεχνικούς - χημικούς εμπειρογνώμονες του τομέα, ο ΣΕΒΙΤΕΛ διοργανώνει διαδικτυακή συνεδρίαση της ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ του ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ - ΣΕΧΕ την Τρίτη 1/3/2022 και ώρα 3.00μμ.

 

Όλες οι επιχειρήσεις - Μέλη μας με τα στελέχη και τους τεχνικούς τους συμβούλους, καθώς και στελέχη των κρατικών ελεγκτικών φορέων των συναρμόδιων Οργανισμών και Υπουργείων είναι ευπρόσδεκτοι για την συμμετοχή τους και την παρουσίαση - ανάπτυξη των προτάσεων τους.

 

Με την ευκαιρία που ο ΣΕΒΙΤΕΛ έχει την περίοδο αυτή την Προεδρία (δια του Γενικού του Γραμματέα κ. Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου) της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών Ελαιολάδου της Ε.Ε - FEDOLIVE, είναι ευκολότερο να υπογραμμίσουμε ορισμένα ζητήματα που έχουν τεθεί διαχρονικά τα τελευταία χρόνια.

Προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι για την ισχύουσα νομοθεσία σας παραθέτουμε συνημμένο τον Εκτελεστικό Κανονισμό 2568/91 πλήρως κωδικοποιημένο, όπως ισχύει αυτή την στιγμή.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις