Άμεσα παρέμβαση της Κυβέρνησης για να σωθεί η κτηνοτροφία
Άμεσα παρέμβαση της Κυβέρνησης για να σωθεί η κτηνοτροφία

Επιστολή του ΣΕΚ προς τους: 1. Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, 2. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά, 3. Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμο Κεδίκογλου, 4. Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεώργιο Στύλιο, 5. Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, 6. Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο 7. Αρχηγοί Κομμάτων όπου ζητούν άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης για να σωθεί η κτηνοτροφία.

Ακολουθεί η επιστολή:

Θέμα: Άμεσα παρέμβαση της Κυβέρνησης για να σωθεί η κτηνοτροφία

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Αξιότιμου Κύριοι Υπουργοί,

Μια σφιγμένη θηλιά στο λαιμό των κτηνοτρόφων αποτελεί η τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής (ζωοτροφές ενέργεια κλπ). Αλλά σαν να μην έφθανε αυτό, ήρθε να εντείνει το σφίξιμο μέχρι ασφυξίας, η απαίτηση της διαχειρίστριας εταιρίας των δανείων των κτηνοτρόφων της πρώην ΑΤΕ, στέλνοντας εξώδικα με διαταγές πληρωμών, εντός τριών ημερών, όλου του οφειλόμενου ποσού. Τα δάνεια αυτά που είχαν δοθεί από την ΑΤΕ με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, άτοκα αρχικά, τώρα είναι φορτωμένα με τεράστια ποσά τόκων.

Ήδη η εταιρία έχει προχωρήσει σε δέσμευση των λογαριασμών των κτηνοτρόφων στις τράπεζες, με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοι να αδυνατούν να προμηθευτούν
ζωοτροφές για τα ζώα τους, όπως και άλλες απαραίτητες εισροές.

Αυτός σημαίνει ξαφνικός «ΘΑΝΑΤΟΣ» της παραγωγής. Ήδη οδηγούνται σε σφαγή χιλιάδες ζώα.

Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει αυτή την καταστροφή.

Ζητάμε άμεσα:
• Να αποδεσμευτούν οι δεσμευμένοι λογαριασμοί των κτηνοτρόφων.
• Να αναλάβει το Ελληνικό Δημόσιο, που είναι ιδιοκτήτης αυτών των δανείων, μέσου του ΤΧΣ, την ευθύνη του, διαγράφοντας τους τόκους και τα πανωτόκια και ρυθμίζοντας το υπόλοιπο ανεξόφλητο του αρχικού κεφαλαίου σε 180 δόσεις.
• Να ψηφιστεί το ακατάσχετο των κατοικιών και των στάβλων των κτηνοτρόφων.
• Να σταματήσετε τώρα τη διάλυση της κτηνοτροφίας, ενός από τους σημαντικότερους κλάδους του πρωτογενούς τομέα που παράγει πολύτιμα προϊόντα (κρέας , γάλα κ.α) τροφοδοτώντας την ελληνική αγορά και στηρίζοντας το αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις