Συνάντηση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε με το Γενικό Γραμματέα Δασών, κ.Κ.Αραβώση
Συνάντηση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε με το Γενικό Γραμματέα Δασών, κ.Κ.Αραβώση

Πραγματοποιήθηκε στις 16/2/2022 τηλεδιάσκεψη μεταξύ του προέδρου του Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε κ. Σπύρου Μάμαλη Πρόεδρος Δ.Σ, Αλέξανδρος Ρήγας, β Αντιπρόεδρος, και των μελών του Δ.Σ κ.κ Μπόκαρη Νικόλαου και Ρήγα Γιοβανόπουλου, με τον Γενικό Γραμματέα Δασών κ. Κων/νο Αραβώση.

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του νέου Γενικού Γραμματέα Δασών, συζητήθηκαν τα τρέχοντα θέματα του Δασικού Τομέα με σκοπό την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων δασικής πολιτικής στις οποίες μπορεί να συνεισφέρει το ΓΕΩΤ.Ε.Ε και την υποστηριξη των διαδικασιών πλήρους υπαγωγής και λειτουργίας των δασικών Υπηρεσιών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Ειδικότερα συζητήθηκαν :

Το θέμα της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο θα τροποποιείται ο οργανισμός του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θα εντάσσεται η Γενική Γραμματεία Δασών σε αυτό, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ΣτΕ, για το οποίο εκφράστηκε η εκτίμηση του Γενικού Γραμματέα Δασών ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Απριλίου. Η ικανοποίηση του διαχρονικού αιτήματος για ένταξη όλων των δασολογικών Υπηρεσιών στο ΥΠΕΕΝ είναι μια κατάκτηση του Γεωτεχνικού κόσμου η οποία θα βοηθήσει τα μέγιστα την Ελληνική οικονομία και την προστασία του Περιβάλλοντος.

Το θέμα των προσλήψεων 400 Δασολόγων και Δασοπόνων (θέσεις μονίμου προσωπικού) που έχουν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο για το έτος 2022, υπήρξε η δέσμευση ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών υπαγωγής των Δασικών Υπηρεσιών στο ΥΠΕΝ θα ξεκινήσει η διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ για την προκήρυξη των θέσεων και την πρόσληψη του επιστημονικού προσωπικού.

Το θέμα των κοινωνικά ωφελούμενων (προσλήψεις 700 δασολόγων, δασοπόνων και διοικητικών κλπ) που θα απασχοληθεί μέσω του ΟΑΕΔ ο Νέος Γ.Γ δήλωσε ότι αναμένεται η άμεση προκήρυξη των θέσεων

Το θέμα του «Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας» για το οποίο έγινε εκτενής αναφορά στο ιστορικό του επιδόματος και το νομολογιακό κεκτημένο που υπάρχει (αποφάσεις του ΣτΕ, πρακτικό επιτροπής συμμόρφωσης, Γνωμοδοτήσεις Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κλπ) και αναλύθηκαν οι λόγοι για τους οποίους το ΥΠΕΝ πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με την επιστολή του ΓΕΩΤ.ΕΕ που ζητά τη συνέχιση της καταβολής του επιδόματος στο ίδιο ύψος για όλους τους δικαιούχους.

Το θέμα των αρμοδιοτήτων και της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτικής προστασίας με το ΥΠΕΝ τέθηκε στη συζήτηση. Επίσης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την αύξηση των ωφελειών και την συνεισφορά του Δάσους στην εθνική οικονομία και στην κοινωνία.

Η συνεργασία μεταξύ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και Γενικής Γραμματείας Δασών είναι κατά τη γνώμη μας προϋπόθεση επιτυχίας του έργου του Υπουργείου. Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. δεσμεύεται σε αυτή την κατεύθυνση και θα είναι δίπλα σε κάθε δημιουργική προσπάθεια.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις