Ευρωκοινοβούλιο: Yπερψηφίστηκε νομοθετική έκθεση του Πέτρου Κόκκαλη για πιο αποτελεσματική εφαρμογή της ΚΑΠ
Ευρωκοινοβούλιο: Yπερψηφίστηκε νομοθετική έκθεση του Πέτρου Κόκκαλη για πιο αποτελεσματική εφαρμογή της ΚΑΠ

Mε συντριπτική πλειοψηφία 625 ψήφων από 697 παρόντες ευρωβουλευτές υπερψηφίστηκε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η νομοθετική έκθεση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρου Κόκκαλη, για τους Περιφερειακούς Οικονομικούς Λογαριασμούς της Γεωργίας, με σκοπό «την πιο αποτελεσματική εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ)».

«Ο κύριος στόχος της πρότασης είναι η δημιουργία ασφαλών δεδομένων που θα επιτρέπουν την ορθή παρακολούθηση της ΚAΠ, μέσα από την άντληση πληροφοριών σε μακροοικονομικό επίπεδο για τις μεταβολές των ποσοτήτων και των τιμών των γεωργικών προϊόντων και υπηρεσιών, επιτρέποντας τη συνολική αξιολόγηση του γεωργικού τομέα», σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κόκκαλης.

Η υπερψήφιση της έκθεσης του κ. Κόκκαλη χτες από την ολομέλεια του ΕΚ, στο Στρασβούργο, αποτελεί συνέχεια της διαπαραταξιακής έγκρισης από την Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου τον Οκτώβριο του 2021.

«Από το 2023 οι νέοι κανόνες θα καταστήσουν πιο αποτελεσματική την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, διασφαλίζοντας την ευρεία διάθεση νέων δεδομένων», δήλωσε ο ίδιος προσθέτοντας ότι «οι περιφερειακοί οικονομικοί λογαριασμοί για τη γεωργία απέκτησαν εγγυημένη δομή και αξιοπιστία».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις