Οι αποφάσεις του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών

 

Πέρασαν 2 μήνες από τις 26/10 που ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών είχε την τελευταία του επίσημη επικοινωνία με τα Μέλη του, την Πολιτεία και την Ελληνική κοινωνία, μέσω Δελτίο Τύπου.

Σε αυτούς τους 2 μήνες,όπως υποστηρίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών ,  δείξαμε την ανοχή μας και δώσαμε το χρονικό περιθώριο στους υπηρεσιακούς και άλλους παράγοντες, να “συμμαζέψουν” τα πράγματα  στον τομέα των Φωτοβολταϊκών, όπως ξεκαθαρίστηκαν με το Νομοσχοσχέδιο του Οκτωβρίου για τις ΑΠΕ (Νόμος 4203/1-11-13: Θέσπιση κατηγορίας “Αγροτικών Φωτοβολταϊκών”, Αλλαγή τιμών συμβάσεων μόνο για νέα έργα), με την επικύρωση όλων αυτών, μέσω της μεγάλης σφραγίδας του Ελληνικού Κράτους.

Σε αυτούς τους 2 μήνες όμως,υπογράμμισε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών , δυστυχώς τίποτα δεν άλλαξε.
- Συνεχίζουμε να παραμένουμε απλήρωτοι για 7 μήνες.
- Συνεχίζουμε να ζούμε, υπό την “απειλή” μιας φημολογούμενης “νέας συμφωνίας” (New Deal) με σκοπό να διορθωθούν κάποια αρνητικά πρόσημα, τα οποία όταν έγιναν αρνητικά, εμείς ΔΕΝ είχαμε καν δημιουργήσει τα πάρκα μας!
-Συνεχίζεται η υπέρογκη έκτακτη εισφορά (30%), που υπεβλήθηκε στα φυσικά πρόσωπα-αγρότες,  ενώ αναμένουμε την θετική απόφαση επ’ αυτού, από το Συμβούλιο της Επικρατείας.


ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

 
Αυτούς τους 2 μήνες, όπως τόνισε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών ,δεν είχαμε καμία συνάντηση με το Υπουργείο. Ούτως ή άλλως, δεν προέκυψαν νέα θέματα, αφού στις προηγούμενες συναντήσεις μας (Οκτώβριος 2013), συζητήθηκαν:

- Η προσπάθεια του Υπουργείου σε συνεργασία με άλλα Υπουργεία και εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να υπάρξει εισροή χρημάτων, στον λογαριασμού του ΛΑΓΗΕ από οφειλές, με σκοπό να επισπευσθούν οι πληρωμές στους παραγωγούς, που αγγίζουν τους 7 μήνες.

- Η επιρροή του Υπουργείου προς τις τράπεζες, για μείωση των επιτοκίων
 
- Ο συμψηφισμός του ΦΠΑ στα τιμολόγια του ΛΑΓΗΕ

- Η άρση της υπέρογκης έκτακτης εισφοράς και η αναδιαμόρφωσή της

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ 17/12/2013

Μετά από σύσκεψη της Διοίκησης του μεγαλύτερου Συνδέσμου στον τομέα των Φωτοβολταϊκών, που έλαβε χώρα στη Λαμία το βράδυ της Τρίτης 17/12, αποφασίστηκε, μετά και από εισηγήσεις Μελών από όλη τη χώρα:

1. Η  διαρκής επαγρύπνηση των συναδέλφων, με τοπικές συγκεντρώσεις ανά Νομό, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις εορταστικές ημέρες που διανύουμε.

2. Η επίτευξη του καλύτερου συντονισμού, με στόχο, μεγαλειώδη κάθοδο στην Αθήνα, εάν και εφ’ όσον χρειαστεί.

Με τη συσσώρευση πλέον,όπως ανέφερε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών , τόσων αδικιών στους αγρότες γίνεται αντιληπτό ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα της εξόντωσή μας, γεγονός που μας εξαναγκάζει να είμαστε απέναντι από όσους ή το επιδιώκουν ή το αφήνουν να εξελίσσεται. Ίσως λοιπόν, τα αγροτικά φωτοβολταϊκά να γίνουν η αιτία της έκρηξης του αγροτικού κινήματος, με ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις