Σκρέκας: Έρχεται επιδότηση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες των σπιτιών
Σκρέκας: Ερχεται επιδότηση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες των σπιτιών

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκρέκας μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανακοίνωσε πως έρχονται νέα μέτρα επιδότησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, κυρίως φωτοβολταϊκά, σημειώνοντας πως πριν ακόμα ξεσπάσει η ενεργειακή κρίση, η κυβέρνηση είχε εντάξει το ποσό των 160 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης για αυτό το σκοπό.

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα για την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου, σχολίασε ότι θα είναι διευρυμένη, τονίζοντας πως «η ενεργειακή κρίση ανατροφοδοτείται από τη γεωπολιτική κρίση, οι τιμές δυστυχώς αυξάνονται ακόμα περισσότερο, οπότε έρχεται η κυβέρνηση, όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός, κι επεκτείνει τα μέτρα στήριξης ώστε να απαλύνει όσο το δυνατόν περισσότερο τους λογαριασμούς ρεύματος, φυσικού αερίου και γενικά τους λογαριασμούς ενέργειας».

 «Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό που συμβαίνει στις χρηματιστηριακές αγορές ενέργειας είναι πρωτόγνωρο. Έχουμε τις ακριβότερες τιμές πετρελαίου, φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν απαντηθεί ποτέ. Έχουμε ρεκόρ τιμών», επισήμανε και εν συνεχεία αναφέρθηκε στην πρόταση 6 σημείων που έστειλε ο πρωθυπουργός στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν μπορούμε να επιδοτούμε τις αυξήσεις στο φυσικό αέριο, καθώς παρόλο που έχουμε αύξηση των ροών φυσικού αερίου και αντί να πέφτουν οι τιμές στα χρηματιστήρια, αυτές να αυξάνονται. Θα πρέπει να μπει οροφή στην Ευρώπη, στα διεθνή χρηματιστήρια, θα πρέπει να μπουν περιθώρια σε ό,τι αφορά στη διακύμανση μέσα στην ημέρα της διαπραγμάτευσης της τιμής και θα πρέπει η Ευρώπη συνολικά, όλα τα κράτη, να κάνει ομαδικές-κοινές αγορές αερίου και να κάνουν διμερή συμβόλαια με τους παραγωγούς φυσικού αερίου στον κόσμο ώστε να κρατήσουμε χαμηλά τις διεθνείς τιμές φυσικού αερίου και κατ’ επέκταση θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος», ανέφερε ο κ. Σκρέκας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις