Σερβία: Η Σερβική κυβέρνηση ανακοίνωσε συνεχίζονται οι εξαγωγές σιταριού προς την Ιταλία
Σερβία: Η Σερβική κυβέρνηση ανακοίνωσε συνεχίζονται οι εξαγωγές σιταριού προς την Ιταλία

Σερβία θα συνεχίσει τις εξαγωγές σιταριού προς την Ιταλία, ανακοίνωσε η σερβική κυβέρνηση.
Οι Σέρβοι εξαγωγείς σιταριού που έχουν υπογράψει συμβάσεις με ιταλικές εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, ανέφερε η κυβέρνηση σε δήλωση την Πέμπτη μετά την έγκριση του σχετικού διατάγματος.
Στις αρχές Μαρτίου, η κυβέρνηση απαγόρευσε προσωρινά τις εξαγωγές φυτικών ελαίων, καλαμποκιού, σιταριού και αλεύρου για να εξασφαλίσει σταθερές τιμές και επαρκή εφοδιασμό στην εγχώρια αγορά στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία.
«Οι εξαγωγές σιταριού δεν θα διαταράξουν τη λειτουργία του αγροτικού τομέα της χώρας μας και θα συμβάλουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και στη διατήρηση καλών εμπορικών σχέσεων στην περιοχή», ανέφερε η κυβέρνηση.
Η Σερβία έχει ήδη επιτρέψει περιορισμένες εξαγωγές βασικών ειδών διατροφής στην Αλβανία, το Μαυροβούνιο και τη Βόρεια Μακεδονία.
Η Σερβία έβαλε σε σιτάρι 627.216 εκτάρια το περασμένο φθινόπωρο, αύξηση 5,8% σε σύγκριση με το 2020, ανακοίνωσε η εθνική στατιστική υπηρεσία τον Φεβρουάριο. Η χώρα συγκέντρωσε 3,54 εκατομμύρια τόνους σιταριού πέρυσι από 594.069 εκτάρια που σπάρθηκαν το 2020, ανέφερε νωρίτερα η στατιστική υπηρεσία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις